2 Ιουλίου 2022

Χρόνια πολλά με λουλούδια γεμάτα… νόημα

Τα λουλούδια του Αγίου Βαλεντίνου δεν γεμίζουν το χώρο μόνο με άρωμα,
μιλούν ταυτόχρονα τη γλώσσα του έρωτα και της αγάπης και μεταφέρουν μηνύματα

  • Ανθοπωλείο Πιστιόλης
  • Χαρ. Τρικούπη και Μακρή 5
  • τηλ.: 26410 20022

Mια από τις ημέρες που τα ανθοπωλεία είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα είναι η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μιας και οι περισσότεροι προσφέρουν στους συντρόφους τους μπουκέτα με άνθη. Οι επιλογές για να δείξετε και με αυτόν τον τρόπο την αγάπη σας είναι πολλές, καθώς τα λουλούδια για την σημερινή ημέρα είναι δεκάδες.

Ενα τριαντάφυλλο όμως, είναι απλά ένα… τριαντάφυλλο ή έχει μια βαθύτερη σημασία; Κάθε λουλούδι, όπως είναι γνωστό, συμβολίζει κάτι μεγαλύτερο από μια υπέροχη και γλυκιά χειρονομία. Για το λόγο αυτό πριν επιλέξετε από τι θα συνθέσετε το μπουκέτο σας, σας παρουσιάζουμε τις σημασίες 7 λουλουδιών για να βρείτε αυτό που ταιριάζει στη σχέση σας.

 

 

 

Τριαντάφυλλα

Το κλασικό λουλούδι της αγάπης και του έρωτα είναι το τριαντάφυλλο, το οποίο αποτελεί και την πιο δημοφιλή επιλογή για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Αυτό, ίσως, να συμβαίνει επειδή τα κόκκινα τριαντάφυλλα συμβολίζουν την αγάπη, τον ρομαντισμό και την ομορφιά.

 

Ζέρμπερες

Γνωστές γιατί δηλώνουν την ομορφιά, την αθωότητα και την αγνότητα. Οι ζέρμπερες αναγνωρίζονται για την ποικιλία των χρωμάτων τους, η οποία δίνουν νότα χαράς και ευτυχίας.

 

Τουλίπες

Ο συμβολισμός της τέλειας αγάπης. Κομψές και εύκολα αναγνωρίσιμες οι τουλίπες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια στον κόσμο. «Σπίτι» τους θεωρείται η Ολλανδία, στην οποία και άνθισαν τον 17ο αιώνα.

 

 

Οριεντάλ λίλιουμ

Τα λευκά οριεντάλ λίλιουμ ξεχωρίζουν για την ομορφιά, την «τάξη» και το στυλ τους. Αυτός που επιλέγει ένα μπουκέτο με αυτά τα λουλούδια είναι εκλεπτυσμένος και ξέρει πολύ καλά το έτερον του ήμισυ. Οι άνθρωποι τα αγαπούν για το μεθυστικό τους άρωμα.

 

Ορχιδέες

Ομορφιά, πολυτέλεια και δύναμη, αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της ορχιδέας, η οποία στέλνει το μήνυμα της εξωτικής αποπλάνησης. Οταν κάποιος σας προσφέρει αυτό το άνθος σημαίνει πως είναι λίγο πιο… άγριος, από αυτόν που θα έδινε ένα μπουκέτο με τριαντάφυλλα.

 

Ηλίανθοι

Σαν τον ήλιο, από όπου έχουν πάρει και το όνομά τους, αυτά τα άνθη αντιπροσωπεύουν την ζεστασιά και την ευτυχία. Μπορούν, επίσης, να συμβολίσουν και την πίστη. Τα φωτεινά κίτρινα άνθη φωνάζουν καλοκαίρι και δίνουν μια δόση ευτυχίας στον χώρο.

 

 

Γαρδένιες

Φορτωμένες με άρωμα, οι γαρδένιες είναι ένα φυτό που δεν προσφέρεται τόσο συχνά. Συμβολίζει την αγνότητα και τη χαρά και υποδηλώνει την βαθιά αγάπη. Ο άνθρωπος που τις αγοράζει πιθανότατα έχει μια μακρά ιστορία με αυτόν που τα προσφέρει.

 


AgrinioStories