17 Μαΐου 2022

«Αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει», λέει η Εμπ. Συλ. Κίνηση

  • Εμπορική Συλλογική Κίνηση -Ανακοίνωση

«Αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει»

«Εμείς οι γραφικοί της σημερινής μειοψηφίας στο Δ.Σ. του ΕΣΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εμπορική Συλλογική Κίνηση (παράταξη του Δ.Σ. του Επορικού Συλλάγου Αγρινίου), «σας έχουμε κατά καιρούς ενημερώσει για τον τρόπο που έχει επιλέξει το “Ενωμένο” Εμπόριο να ασκεί διοίκηση στο Σύλλογό μας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως ακολούθως:

«Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Εμείς οι γραφικοί της σημερινής μειοψηφίας στο Δ.Σ. του ΕΣΑ σας έχουμε κατά καιρούς ενημερώσει για τον τρόπο που έχει επιλέξει το «Ενωμένο» Εμπόριο να ασκεί διοίκηση στο Σύλλογό μας. Σήμερα κάνουμε τη συγκεκριμένη παρέμβαση όχι για το άνοιγμα μιας Κυριακής, αλλά για όσα σηματοδοτούν τέτοιες αποφάσεις (άνοιγμα καταστημάτων 8 και ύστερα 52 Κυριακές, ανοιχτά μαγαζιά κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα) με τη σφραγίδα και την υπογραφή των Συλλόγων. Στο ερώτημα ποιον υπηρετεί η σημερινή διοίκηση του ΕΣΑ και ποιους βολεύει με τις αποφάσεις που παίρνει η ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ απάντηση είναι ΜΙΑ: Ο Σύλλογος εδώ και 15 περίπου μήνες απολύτως εξαρτημένος κομματικά, λειτουργεί ως τελάλης κυβερνητικών αποφάσεων, «αγωνίζεται» για αιτήματα ολοένα και λιγότερα, προσαρμοσμένα κάθε φορά στις κυβερνητικές εξαγγελίες και «ασκεί κριτική» με χαρακτηρισμούς που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν θέση ακόμη και σε ομιλία σημερινού Υπουργού της Κυβέρνησης.

Το προεδρείο που υποτίθεται ότι φωνάζει για το άνοιγμα των μαγαζιών μας στις 10, αλλά όχι και πολύ δυνατά μη τυχόν και ενοχλήσει, σε μια πράξη καθολικής υποταγής και δουλοπρέπειας αποφασίζει το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 12/12. 20 μέρες πριν την Πρωτοχρονιά τη βαφτίζει Εορταστική και συμμορφώνεται με την Κυβερνητική επιταγή ακόμα και όταν αυτό δεν είναι υποχρεωτικό. Αιτιολόγηση: ούτως ή άλλως κάποιο λίγοι θα άνοιγαν.

Είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα αποτελέσματα που καταφέρνει ο κυβερνητικός «Συνδικαλισμός» και ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια εξ’ αυτών σήμερα:

  • -Αγορά ζούγκλα με τον καθένα να κάνει ότι γουστάρει και ο Σύλλογος ΑΠΩΝ. (άλλοι ανοίγουν 8.30 άλλοι 9,00-9,30 και άλλοι στις 10,00)
  • -Φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού όχι μόνο από τα supermarket αλλά και μεταξύ συναδέλφων που δεν τηρούν τους νόμους, τα λοκντάουν, τους περιορισμούς και τα ωράρια και έχουν ως αποτέλεσμα, αυτός που είναι σύννομος και σύμφωνος με το πρόγραμμα του Συλλόγου να αισθάνεται μαλάκας.
  • -Κατάλυση της Κυριακάτικης Αργίας με τις ευλογίες χειραγωγημένων συλλόγων (για φέτος μόνο ήταν η Κυριακή των Βαΐων και μια Κυριακή αρχές Δεκέμβρη).Του χρόνου ελπίζουν σε περισσότερες.
  • -3ωρη;;; στάση εργασίας (8,30-11,00) μετά την ψήφιση των εξοντωτικών μέτρων για το λιανεμπόριο στις 10/11 αντί απεργίας όπως έπραξαν άλλοι κλάδοι στις δικές τους κινητοποιήσεις.
  • – Εκκωφαντική Σιωπή του λαλίστατου κατά τ’ άλλα προέδρου του ΕΣΑ, στην προκλητική δήλωση του σημερινού Αντιδημάρχου και επίσημου προσκεκλημένου στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας μας την ίδια ημέρα στην κεντρική πλατεία Αγρινίου κ. Φωτάκη, που αφού επικρότησε τα μέτρα που ψήφισαν οι Άριστοι τόνισε πως είναι δυστυχία για την πόλη μας που δεν έχουμε πολλές μεγάλες αλυσίδες και πολυεθνικές.

Εμείς οι γραφικοί ντρεπόμαστε για το πρόγραμμα που μας επιβάλλει η κυβέρνηση και απολογούμαστε που δεν έχουμε πετύχει κάτι καλύτερο από το άνοιγμα στις 10. Ωστόσο, θέλουμε κανονικότητα στην αγορά με εμπόρους-συνάδελφους που σέβονται ο ένας τον άλλον. Θέλουμε να αγωνιζόμαστε για δίκαια, ορθολογικά και ανθρώπινα ωράρια, με πυξίδα το αποκλειστικό συμφέρον των μικρών εμπόρων της πόλης μας. Εμείς οι εσωστρεφείς δε θέλουμε τέτοια δημοτική στήριξη και δε γουστάρουμε να τους αδειάσουμε τη γωνιά κάνοντας χώρο στις πολυεθνικές.

Η σημερινή οριακή όμως πλειοψηφία στη διοίκηση του συλλόγου δεν είμαστε εμείς οι διχαστικοί, αλλά ο «ενωτικός» κ. Κωστίκογλου με το επιτελείο του. Και όπως λένε και στο χωριό μας: «Αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει»

Υ.Γ.: Αναμένοντας την προσωπική επιστολή του κ. Κωστίκογλου ( αλήθεια έχει μετρήσει κανείς πόσες τέτοιες έχει κοινοποιήσει; ) ευχόμαστε υγεία και καλή δύναμη σε όλους τους συναδέλφους.

«Εμπορική Συλλογική Κίνηση»

 


AgrinioStories