6 Ιουλίου 2022

Άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης στον Αστακό

Τακτική διετή άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης,
χθες  Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 στον λιμένα Αστακού

Tο Λιμεναρχείο Μεσολογγίου συνδιοργάνωσε με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου την τακτική διετή άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης, χθες  Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 στον λιμένα Αστακού, η οποία διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής του π.δ.11/02 «Εθνικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης από πετρέλαιο και άλλες επιβλαβείς ουσίες».

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Πολύζος , η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αστακού κ. Αρετή Γριτσίπη, ο Πρόεδρος Δ.Λ.Τ. Ξηρομέρου κ. Απόστολος Ντίνος, η προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΠΕ Αιτ/νίας κ. Βασιλική Γαλούνη και από την εταιρεία Avramar οι κ.κ. Τζαμαλής και Γρίβας.

Στην άσκηση συμμετείχαν εργαζόμενοι του Δήμου Ξηρομέρου, καθώς και οι εθελοντές αλιείς Κουνάδης-Παρέντης Κωνσταντίνος και Χαράλαμπος, με το επαγγελματικό αλιευτικό τους σκάφος «Τα δύο αδέλφια» Ν.Μ. 43.

Την άσκηση συντόνιζε δια θαλάσσης το Π.Λ.Σ.-1011 του Λ/Χ Μεσολογγίου και από ξηράς προσωπικό του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου και του Β’ Λιμενικού Τμήματος Πλατυγιαλίου με επικεφαλής την Λιμενάρχη Μεσολογγίου Υποπλοίαρχο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Κυριακή Σκανδάλου.

 

 

 

 

 

 

 

 


AgrinioStories | Πηγή