27 Σεπτεμβρίου 2022

«Ασφυξία» στις ΜΕΘ, γονατισμένο το ΕΣΥ

«Ασφυξία» στις ΜΕΘ, γονατισμένο το ΕΣΥ – Μόλις 58 κενές από τις 584

«Κόκκινες», με την κατάσταση να επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα, είναι οι ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας) σε όλη την επικράτεια, με την διαθεσιμότητα να είναι πλέον από περιορισμένη έως ανύπαρκτη

Το μεγάλο κύμα κρουσμάτων έφερε «ασφυξία» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι ενδεικτικό ότι από το σύνολο των 584 κλινών στις ΜΕΘ όλης της χώρας μόλις 58 ήταν κενές.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ μέχρι και το μεσημέρι, στη Βόρεια Ελλάδα δεν υπήρχε καμία κενή κλίνη ενώ στην Ήπειρο τα κενά κρεβάτι είναι μόλις δυο.

Μια κενή κλίνη υπάρχει τόσο στην Δυτική Ελλάδα όσο και στην Πελοπόννησο αντίστοιχα ενώ συνολικά στην Αττική οι άδειες ΜΕΘ είναι 19.

Η Βόρεια Ελλάδα καταγράφει σταθερά ποσοστό πληρότητας ΜΕΘ Covid που αγγίζει το 90% ενώ στο 85% υπολογίζεται η πληρότητα στην Αττική.

Την ίδια ώρα, οι ασθενείς με Covid που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για εισαγωγή σε ΜΕΘ υπολογίζονται σε 27. Από αυτούς περί τα επτά με εννέα άτομα ήταν μη διακινήσιμα.

Παράλληλα, 36 είναι οι ασθενείς που, δεν νοσούν από κορονοιό αλλά αναμένουν την εισαγωγή τους σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς αυτό κρίνεται απαραίτητο για την θεραπεία τους.

 


AgrinioStories | Πηγή