ΑρΠα: «Άμεση επαναλειτουργία του Καραμανδάνειου»

«Άμεση επαναλειτουργία
του παιδιατρικού νοσοκομείου «Καραμανδάνειο»
Μόνιμη στελέχωση με όλο το απαραίτητο ιατρικό
και υγειονομικό προσωπικό
Κάτω η πολιτική της διάλυσης της δημόσιας υγείας
από την κυβέρνηση της ΝΔ
Να τους ανατρέψουμε με μαχητικούς αγώνες διαρκείας»

«Τις τελευταίες εβδομάδες η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο με το “Καραμανδάνειο”», αναφέρει η Αριστερή Παρέμβαση σε ανακοίνωσή της. «Το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο στην Δυτική Ελλάδα, σταματά τις εφημερίες, καθώς θέσεις ιατρικού προσωπικού παραμένουν κενές. Όλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας η κυβέρνηση εφάρμοζε πιστά την τακτική των αποσπάσεων και των μετακινήσεων, με απάνθρωπες συνέπειες για τους εργαζομένους αλλά και σαφή υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τον λαό. Οι ευθύνες για την κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων δεν βαραίνουν μόνο αυτήν αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) που έβαλαν την υπογραφή τους στην υποχρηματοδότηση και απαξίωση του ΕΣΥ.

Πάνω από δυο χρόνια φονικής πανδημίας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί λυσσαλέα να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα, πάνω στα ερείπια του ΕΣΥ που η ίδια κατεδαφίζει. Με την προκλητική πριμοδότηση των κλινικαρχών, τη συνειδητή υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ, την έλλειψη ΜΕΘ, το κλείσιμο νοσοκομείων, την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Το «Καραμανδάνειο» είναι θύμα της παραπάνω κατάστασης.

Δεν πείθουν κανέναν οι υποσχέσεις της υφυπουργού Μ. Γκάγκα πως θα προκηρυχθούν νέες θέσεις αναισθησιολόγων άμεσα και η κατάσταση με την λειτουργία του νοσοκομείου θα επανέλθει. Όπως γνωστοποίησε και η ΟΕΝΓΕ η κυβέρνηση σκοπεύει να καλύψει τα κενά στο «Καραμανδάνειο» με απόσπαση γιατρών από το «Παίδων Πεντέλης», ένα ακόμη παιδιατρικό νοσοκομείο που η κυβέρνηση οδηγεί στο κλείσιμο. Ούτε μπορούν να «χρυσώσουν το χάπι» οι «προεκλογικές» δηλώσεις του πρωθυπουργού για νέο παιδιατρικό νοσοκομείο στην πόλη της Πάτρας. Γνωρίζουμε καλά πως αυτό που ετοιμάζουν μέσα από την απαξίωση και διάλυση των δημόσιων δομών υγείας είναι η δημιουργία ΣΔΙΤ με τον ιδιωτικό τομέα με το λαό να βάζει βαθιά το χέρι στη τσέπη για να μπορεί να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Αυτό που χρειάζεται είναι εδώ και τώρα να υπάρχει πανεργατικό και παλλαϊκός ξεσηκωμός. Για να ηττηθεί η κυβερνητική πολιτική που κλείνει νοσοκομεία και διαλύει την δημόσια δωρεάν υγεία. Ένα μαζικό διεκδικητικό κίνημα ενάντια σε κάθε μορφή αστικής διαχείρισης που μέσα από το συλλογικό και ανυποχώρητο αγώνα να επιβάλλει κατακτήσεις προς όφελος των εργαζομένων. Για να ανατραπεί η βαρβαρότητα που βιώνουμε, χρειάζεται ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ με συνελεύσεις, απεργίες, διαδηλώσεις. Μόνο μέσα από τους αγώνες μας μπορούμε να κερδίσουμε κατακτήσεις, τίποτα δεν χαρίζεται.

    • · Να επαναλειτουργήσει άμεσα το «Καραμανδάνειο» με άμεση προκύρηξη όλων των απαραίτητων θέσεων ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού. Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος.
    • · Μαζικές και μόνιμες προσλήψεις ιατρών σύμφωνα με πραγματικές ανάγκες. Μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άρση των αναστολών εργασίας, καμία απόλυση από τη δημόσια περίθαλψη.
    • · Δωρεάν, δημόσια, πλήρης, ισότιμη περίθαλψη για όλο τον λαό. ΟΧΙ στις ΣΔΙΤ. Οι ιδιώτες και τα ιδιωτικά ιατρεία – χειρουργεία δεν έχουν θέση στα δημόσια νοσοκομεία και ΚΥ.
    • · Κάτω η κυβέρνηση των εγκληματικών ευθυνών και η πολιτική της ιδιωτικοποίησης, των εργολάβων, της διάλυσης της δημόσιας περίθαλψης, του δημοσιονομικού σφαγείου της ΕΕ και του επιχειρηματικού, πλουτοκρατικού παράδεισου.
    • · Με κίνημα ανατροπής και διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής και ενός κόσμου χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση, περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής.»

 

 


AgrinioStories