24 Μαρτίου 2023

Αποθήκευση και οργάνωση παιχνιδιών

Έξυπνες και πρακτικές ιδέες
για το συμμάζεμα των παιχνιδιών

Στις μέρες μας, τα παιδιά έχουν αναρίθμητα παιχνίδια. Λίγο οι γονείς που θέλουν να κρατούν τα παιδιά απασχολημένα, λίγο οι παππούδες που θέλουν να κακομαθαίνουν τα εγγόνια τους, λίγο ο Άη Βασίλης τα Χριστούγεννα, λίγο τα γενέθλια, λίγο οι θείοι, οι νονοί και η λίστα δεν έχει τελειωμό… όπως και τα παιχνίδια. Το αποτέλεσμα; Παιχνίδια παντού, παντού, παντού- στο σαλόνι, στην κουζίνα, στα δωμάτια μέχρι και στο μπάνιο!

Έτσι οι γονείς έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με μία πρόκληση- το συμμάζεμα του χάους!

 

 

Τι θα χρειαστείτε: Ανοιχτά καλάθια αποθήκευσης, τα οποία ενθαρρύνουν το ανεξάρτητο παιχνίδι και είναι εύκολα προσβάσιμα. Έτσι, το παιδί θα μπορεί να αποθηκεύσει και να τακτοποιήσει τα παιχνίδια μόνο του, εύκολα και γρήγορα. Τα διάφανα κουτιά αποθήκευσης είναι τέλεια γιατί μπορείτε να δείτε το περιεχόμενό τους. Υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη. Έτσι, στα μεγάλα μπορείτε να βάλετε τα ογκώδη παιχνίδια, όπως λούτρινα, οχήματα, ενώ στα μικρότερα μπορείτε να βάλετε μικροαντικείμενα (αυτοκινητάκια, τουβλάκια,lego).

Προτιμήστε κουτιά που στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο για να εξοικονομήσετε χώρο.

Τα κουτιά με ροδάκια είναι βολικά και ιδανικά για να αποθηκεύσετε τα παιχνίδια και τα παιδικά βιβλία κάτω από το κρεβάτι και να τα σύρετε πανεύκολα.

Τα μικρά κουτιά είναι κατάλληλα για να αποθηκεύσετε τα βαριά παιχνίδια και τα βιβλία, έτσι ώστε να τα μεταφέρετε ευκολότερα.

Τα ψάθινα και τα υφασμάτινα καλάθια είναι ταυτόχρονα χρηστικά και διακοσμητικά. Αποθηκεύστε τα λούτρινα ή τις κούκλες του παιδιού σας με στυλ!

Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να γεμίσετε το δωμάτιο του παιδιού σας ή το playroom με διάφορα κουτιά αποθήκευσης, σας προτείνουμε την στυλάτη τροχήλατη ραφιέρα.

Μία εξαιρετική αποθηκευτική λύση, καθώς μπορείτε να ταξινομήσετε και να μεταφέρετε εύκολα τα εργαλεία ζωγραφικής (μπλοκ, πινέλα, μαρκαδόρους), τα είδη χειροτεχνίας (χαρτόνια, ψαλίδια, πλαστελίνες), τα παζλ, τα παιχνίδια και τα βιβλία του παιδιού σας!

Μπορείτε να τοποθετήσετε τα κουτιά ή τα καλάθια σε μια ραφιέρα ή και σε μια βιβλιοθήκη.

 

 

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και το συμμάζεμα των παιχνιδιών θα σας φανεί…παιχνιδάκι!

  • Ξεκινήστε με ένα καλό ξεσκαρτάρισμα! Κρατήστε όσο το δυνατόν λιγότερα παιχνίδια.
  • Αποθηκεύστε στο πατάρι ή στην αποθήκη κάποια έτσι ώστε να εναλλάσσονται ανά τακτά διαστήματα! -Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά βαριούνται πολύ εύκολα- Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα δωρίσετε σε φίλους, σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς ή ακόμη και να τα πουλήσετε.
  • Εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα! Καλάθια και κουτιά αποθήκευσης σε διάφορα μεγέθη και υλικά, ανάλογα με τις ανάγκες σας.
  • Μεγάλα και μικρά κουτιά αποθήκευσης, διάφανα κουτιά αποθήκευσης, πολύχρωμα κουτιά αποθήκευσης, κουτιά αποθήκευσης με παιδικές παραστάσεις, χάρτινα κουτιά αποθήκευσης , πλαστικά κουτιά αποθήκευσης , ξύλινα κουτιά αποθήκευσης , κουτιά αποθήκευσης με ροδάκια, κουτιά αποθήκευσης που στοιβάζονται, καλάθια ψάθινα, καλάθια ρατάν, καλάθια πλαστικά, καλάθια μεταλλικά, καλάθια υφασμάτινα, μπαούλα-σκαμπό, τρόλεϊ.
  • Διαχωρίστε τα παιχνίδια και τακτοποιήστε τα ανά κατηγορίες. Είναι σημαντικό τα παιχνίδια να είναι ομαδοποιημένα και να έχουν προκαθορισμένες θέσεις, όπως στον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο.
  • Ενθαρρύνετε το παιδί να κρατήσει τον χώρο τακτοποιημένο και καθαρό μέσα από καθημερινές ρουτίνες. Μπορείτε να μαζεύετε μαζί τα παιχνίδια ενώ τραγουδάτε ή ακούτε μουσική.

Απαράβατος κανόνας: μαζεύουμε το παιχνίδι με το οποίο παίζουμε και μετά βγάζουμε άλλο.
Και μην ξεχνάτε να επιβραβεύετε τα παιδιά για την θετική τους συμπεριφορά. Ο πίνακας επιβράβευσης μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό.

 

Πηγή

AgrinioStories

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *