6 Δεκεμβρίου 2022

Απόψε (7/5) η Τσαλιγοπούλου στην Ανδρομέδα

Σήμερα, Σάββατο 7 Μαΐου, «Λαϊκή βραδινή»
με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στην Ανδρομέδα
Ένα λαϊκό πρόγραμμα γεμάτο σπουδαία τραγούδια

Μαζί της πέντε σημαντικοί δεξιοτέχνες μουσικοί και δημιουργοί μουσικής, γνώστες και ανανεωτές του είδους, ο καθένας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, την ποιότητα και το μεγάλο ταλέντο του:

    • 0 Μανώλης Πάππος με το μπουζούκι του,
    • ο Φώτης Σιώτας με το βιολί του,
    • ο Γιάννης Παπαγεωργίου με τη λαϊκή κιθάρα του,
    • ο Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου με την ηλεκτρική κιθάρα του
    • και ο Άγης Παπαπαναγιώτου με το κοντραμπάσο του

 

 

Αφορμή για τη δημιουργία του συγκεκριμένου προγράμματος ο νέος δίσκος που ετοιμάζει η Ελένη και αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα, με τραγούδια του πολύ αγαπημένου της συνθέτη Απόστολου Καλδάρα, ένα όνειρο ετών για εκείνη που σε λίγο καιρό θα πραγματοποιηθεί.

Η προετοιμασία αυτού του δίσκου την ώθησε να εξερευνήσει ακόμη περισσότερο τους δρόμους του λαϊκού, του ρεμπέτικου αλλά και του σύγχρονου λαϊκότροπου τραγουδιού. Και το αποτέλεσμα αποτυπώνεται τώρα στη σκηνή, σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο και προχωρούν στο μέλλον, αλλά και με νεότερα τραγούδια που εντάσσονται στο κλίμα, μέσα από την φρέσκια «ανάγνωση» και τις ερμηνείες μίας πληθωρικά ταλαντούχας ομάδας.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νάουσα Ημαθίας. Το 1985 τραγουδάει επαγγελματικά για πρώτη φορά και το 1987 κυκλοφορεί τον πρώτο προσωπικό της δίσκο. Την ίδια χρονιά ο Μάνος Χατζιδάκις την καλεί να εμφανιστεί στο «Σείριο». Από τότε έως σήμερα έχει πραγματοποιήσει αμέτρητες συναυλίες και σειρές παραστάσεων, έχει κυκλοφορήσει πολλούς δίσκους και έχει συνεργαστεί με κάποιους από τους σημαντικότερους συνθέτες και ερμηνευτές. Το 2011 υπογράφει για πρώτη φορά ως συνθέτης ένα ολόκληρο άλμπουμ στο οποίο μελοποιεί στίχους σημαντικών δημιουργών και ερμηνεύει. Το 2014 τη βρίσκει μαζί με τους Βoğaz musique, την μπάντα της που απαρτίζεται από εξαιρετικούς μουσικούς, συνιστώντας μαζί με εκείνη μία δημιουργική μουσική ομάδα, που πειραματίζεται, παρεμβαίνει, «πειράζει» και ενώνει το καινούριο με το παλιό, την Ανατολή με τη Δύση, διαμορφώνοντας ένα σύγχρονο, ελκυστικό ηχητικό τοπίο. Μαζί τους συνεχίζει στη δισκογραφία και τις ζωντανές εμφανίσεις έως σήμερα, ενώ πάντα αποτελεί και σταθερή ερμηνευτική επιλογή σημαντικών και καταξιωμένων δημιουργών.

 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Ανδρομέδα
ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: Μουσική Σκηνή Ανδρομέδα
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Γιάννη Ρίτσου 16, Αγρίνιο
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 7 Μαΐου
ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 10:00 το βράδυ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 10:30 το βράδυ
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 ευρώ
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 2641058830, 6984060047


AgrinioStories