5 Δεκεμβρίου 2022

Ανυπότακτο Αγρίνιο: Αίτημα για συζήτηση και απόφαση

Ανυπότακτο Αγρίνιο: Αίτημα για συζήτηση και απόφαση
των αναπτυξιακών αναγκών
της Δημοτικής Ενότητας των Παρακαμπυλίων

Το Ανυπότακτο Αγρίνιο, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, κατέθεσε στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου αίτημα για συζήτηση εντός ημερησίας διάταξης ενός θέματος, που αφορά στις αναπτυξιακές ανάγκες της Δημοτικής Ενότητας των Παρακαμπυλίων, έτσι όπως αυτές εκφράστηκαν και καταγράφηκαν σε συνάντηση ανθρώπων και φορέων της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας σε μία απ´ τα κάτω προς τα πάνω προσέγγιση. 

 Το πλήρες αίτημα έχει ως ακολούθως:

Προς τον Πρόεδρο
του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου
κ. Νίκο Καζαντζή

Κοιν.: α) Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου
β) Αρμόδιους Αντιδημάρχους
γ) Επικεφαλής παρατάξεων Δημ. Συμβ. Αγρινίου

κ. Πρόεδρε

Την Πέμπτη 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στον Αγ. Βλάση Αγρινίου και στο Δημοτικό κατάστημα Παρακαμπυλίων, ενημερωτική συνάντηση συλλογικών και αυτοδιοικητικών φορέων που δραστηριοποιούνται γύρω από την Λ. Κρεμαστών.

Η συνάντηση αυτή αφορούσε μία απ´ τα κάτω προς τα πάνω προσέγγιση των αναπτυξιακών αναγκών της περιοχής, από ανθρώπους και φορείς που γνωρίζουν καλύτερα απ όλους τις ανάγκες του τόπου τους. Δηλ. η τοπική κοινωνία, αναγνωρίζει ανάγκες και προκλήσεις, προτείνει λύσεις και επιλέγει έργα που αντιμετωπίζουν αυτά τα ζητήματα. Θέμα της συνάντησης ήταν οι αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής, τα χρηματοδοτικά εργαλεία της επομένης Προγραμματικής Περιόδου (2021 – 2027) καθώς και οι προτάσεις των παραπάνω φορέων. Τα έργα που προτάθηκαν, είχαν μια συγκεκριμένη χωρική προσέγγιση (ευρύτερη περιοχή Λίμνης Κρεμαστών), ώστε να διασφαλίζεται η συγκέντρωση πόρων, σε μια σαφώς οριοθετημένη περιοχή με συγκεκριμένα αναπτυξιακά προβλήματα. Επισυνάπτουμε το αναλυτικό ενημερωτικό δελτίο αυτής της συνάντησης (Επισυναπτόμενο 1) και ζητάμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο του Ιουλίου να μπει ως θέμα συζήτησης το ζήτημα της ένταξης των έργων που καταγράφονται με τον παρακάτω τίτλο:

Θέμα: Συζήτηση και λήψη απόφασης:

  • α) για την εκπόνηση των μελετών που απαιτούνται για την υλοποίηση των έργων που προτάθηκαν στη συνάντηση των συλλογικών και αυτοδιοικητικών φορέων που δραστηριοποιούνται γύρω από την Λ. Κρεμαστών και που αφορούν τον Δήμο Αγρινίου όπως αυτά καταγράφηκαν στο επισυναπτόμενο ενημερωτικό δελτίο. (Επισυναπτόμενο 1)
  • β) για την ενίσχυση με 5.000 ευρώ του Περιβαλλοντικού Συλλόγου η “ΧΟΥΝΗ” για την υλοποίηση ενός διημέρου εκδηλώσεων στη λίμνη των Κρεμαστών με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Η λίμνη των ποταμών – Αύγουστος 2022”, που ο παραπάνω σύλλογος έχει σχεδιάσει.» (Επισυναπτόμενο 2)

Προϋποθέσεις για την καλύτερη και ουσιαστικότερη  διεξαγωγής της συζήτησης του θέματος:

    • α) Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου να αξιολογήσουν τις προτάσεις που αφορούν τον Δήμο και να τις προτεραιοποιήσουν με βάση τα χρηματοδοτικά εργαλεία που «τρέχουν» αυτή την περίοδο ή προβλέπεται ότι θα ακολουθήσουν.
    • β) Στη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος παρακαλούμε να κληθούν να τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι των φορέων ή και τα άτομα που κατέθεσαν τις συγκεκριμένες προτάσεις.

 

Για το Ανυπότακτο Αγρίνιο
Στέλιος Μερμίγκης

 

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ 1  –  ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ 2


AgrinioStories