Αντιπολεμική συγκέντρωση σήμερα Δευτέρα 14/3

«Όλες και όλοι τη Δευτέρα 14 Μόρτη και ώρα 7:00μμ
στη συγκέντρωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου
(Ελευθερίου Βενιζέλου 13)»

Με σύνθημα «Καμία εμπλοκή – Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο», το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου και η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου καλεί σε αντιπολεμική συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα στις 7:00 δηλώνοντας ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν έχουν καμία δουλειά εκτός συνόρων, ούτε μπορούν ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα να χρησιμοποιούνται ως στρατιωτικά – πολεμικά προγεφυρώματα, όπως γίνεται με τις στρατιωτικές βάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Στεφανοβίκειο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως ακολούθως:

«Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας είναι η τυπική έναρξη ενός πολέμου που προετοιμαζόταν για καιρό στο έδαφος της συσσωρευμένης έντασης και του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ- ΕΕ- Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και όχι μόνο, για τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Έναν σκληρό ανταγωνισμό που οδηγεί σε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ευρώπη, 23 χρόνια μετά τη Γιουγκοσλαβία.

Οι εργαζόμενοι σήμερα δεν έχουν κανένα συμφέρον να ευθυγραμμιστούν πίσω από την μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, πίσω από τον έναν ή τον άλλο ληστή για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων. Κανείς να μην στοιχηθεί πίσω από δυνάμεις που δολοφονούν και ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους στις χώρες τους στραγγαλίζοντας τα δικαιώματά τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες για τη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο και για τους μεγάλους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν για τον ελληνικό λαό.

Η εμπλοκή της Ελλάδας για λογαριασμό της ευρωατλαντικής δολοφονικής συμμαχίας που έχουν προάγει και αποφασίσει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις με την εγκατάσταση νέων αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως αυτή της Αλεξανδρούπολης που έχει μετατραπεί σε κόμβο μεταφοράς και προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων προς την Ανατολική Ευρώπη, βάζει στο στόχαστρο και τον λαό μας. Ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα επηρεάσουν αυτές οι εξελίξεις τις επιθετικές ορέξεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Κύπρο.

ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΘΑΡΑ! Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν έχουν καμία δουλειά εκτός συνόρων, ούτε μπορούν ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα να χρησιμοποιούνται ως στρατιωτικά – πολεμικά προγεφυρώματα, όπως γίνεται με τις στρατιωτικές βάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Στεφανοβίκειο.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινιου και η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινιου καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους, τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, τη νεολαία να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Τα συμφέροντα του λαού μας όχι μόνο δε βρίσκονται στην βαθύτερη εμπλοκή σ’ αυτούς τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, αλλά στην άμεση απεμπλοκή από αυτούς.

Δυναμώνουμε την πάλη μας, βάζουμε όλες μας τις δυνάμεις σε θέσεις μάχης και απαιτούμε:

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!

    • – Καμία συμμετοχή – καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.
    • – Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.
    • – Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε ούτε να ματώσουμε εμείς και τα παιδιά μας για τα συμφέροντα των λίγων, για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου
Η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου»

 


AgrinioStories

;