5 Δεκεμβρίου 2022

Αντιπολεμική κινητοποιήση στην βάση του Αράξου

«Μαζική αντιπολεμική αντί-ιμπεριαλιστική κινητοποιήση
από αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες»

Την Κυριακή 10/4 στης 13:00 πραγματοποιήθηκε μαζική αντιπολεμική αντίιμπεριαλιστικη κινητοποιήση από αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες (300 άτομα) στην βάση του Αράξου.

«Ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με δραματικές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής αλλά και όλης της Ευρώπης, η κυβέρνηση ΝΔ με συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ συνεχίζει να εμπλέκει όλο και περισσότερο την Ελλάδα στον πόλεμο, κλιμακώνοντας όλο και περισσότερο την στρατιωτική πολεμική δραστηριότητα στην γειτονιά μας», αναφέρουν ενημερωτικά, όσοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

«Η διεξαγωγή για ακόμη έναν χρόνο της επικίνδυνης Διεθνούς Στρατιωτικής Άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ με κέντρο την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας», συνεχίζουν, «αλλά και η προετοιμασία για αποθήκευση πυρηνικών στην αεροπορική βάση του Αράξου αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και τίποτα να κερδίσουν από τους ιμπεριαλιστικους αυτούς σχεδιασμούς, αλλά αντίθετα είναι οι χαμένοι που πληρώνουν τους πολέμους ακριβά. Ο πόλεμος είναι για τους πλουσίους, ενώ για τους φτωχούς είναι οι μάχες.

 

 

Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους! Είναι ανάγκη να ανατρέψουμε τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους, με κοινή διεθνιστική πάλη για την αποτροπή του πολέμου και την ειρήνη! Να σταματήσει αμέσως ο πόλεμος στην Ουκρανία. Έξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία από την Ουκρανία, όχι στα ιμπεριαλιστικά σχέδιά τους στην περιοχή.

Αγώνας για:

  • Να σταματήσει αμέσως ο πόλεμος στην Ουκρανία. Έξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία από την Ουκρανία, όχι στα ιμπεριαλιστικά σχέδιά τους στην περιοχή.
  • Να σταματήσει τώρα η πολεμοχαρής άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ
  • Όχι πυρηνικά στον Άραξο! Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου
  • Να σταματήσει αμέσως κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Καμία ελληνική αποστολή όπλων και πολεμικού υλικού- κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα!
  • /Καμιά ελληνική εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις, όχι στην μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟϊκό προγεφύρωμα.
  • Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, αγώνας για να διαλυθεί το ΝΑΤΟ.
  • Όχι στη συμφωνία με τις ΗΠΑ για την επέκταση των αμερικανικών βάσεων. Όχι στη συμφωνία με την Γαλλία.
  • Κάτω τα θηριώδη εξοπλιστικά προγράμματα – λεφτά για τις ανάγκες του λαού σε ενέργεια, υγεία, παιδεία
  • Με τους λαούς! Όχι με τους πολέμους του κεφαλαίου!

 

 

 


AgrinioStories