3 Δεκεμβρίου 2021

Αντιδρούν έμποροι και εστιάτορες στα νέα μέτρα

Αντιδρούν έμποροι και εστιάτορες στα νέα μέτρα:
«Οι 2-3 μήνες είναι ο μισός τζίρος της χρονιάς»

Αντίθετοι με τα νέα μέτρα οι καταστηματάρχες του εμπορίου της εστίασης κάνουν λόγο για άτυπο lockdown, αθέμιτο αναταγωνισμό και πρακτική δυσκολία στην εφαρμογή των ελέγχων.

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους από τους επιχειρηματίες της εστίασης και του λιανικού εμπορίου που σημειώνουν ότι τα μαγαζιά τους μπαίνουν σε άτυπο lockdown ενώ υπογραμμίζουν και πρακτικές δυσκολίες στην εφαρμογή των μέτρων.

Καφούνης: Πισωγύρισμα για την αγορά

«Αντί να συζητάμε σήμερα για την Κυριακή που θα είμαστε ανοιχτά και τις μεγάλες προσφορές στα καταστήματα, μιλάμε για μέτρα» είπε ο Σταύρος Καφούνης πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας ο οποίος μιλώντας στο Open το πρωί της Τετάρτης μετέφερε την αγωνία ολόκληρου του κλάδου αφήνοντας αιχμές για όσα καταστήματα εξαιρέθηκαν, δηλαδή τα σούπερ μάρκετ.

«Τα μέτρα είναι πισωγύρισμα, θα φέρουν τεράστια δυσλειτουργία στην αγορά» είπε και εξέφρασε την απορία πως στοχοποιείται και πάλι το λιανεμπόριο ενώ ήταν κοινή παραδοχή ότι δεν αποτελεί εστία μετάδοσης τηρώντας όλα τα μέτρα.

Ακόμη ο ίδιος έκανε λόγο για διαφορετική μεταχείριση σε κλάδους του λιανεμπορίου που δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό. «Γιατί έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση σε κλάδους του λιανεμπορίου; Στο λιανεμπόριο που είναι στο δρόμο και μπορεί να πουλάει ρούχα ή παπούτσια και εξαιρούνται τα σούπερ μάρκετ και τα μεγάλα καταστήματα; Εκεί πάλι ο κόσμος θα μπει να καταναλώσει και θα βρει ανταγωνιστικά προϊόντα σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά» σημείωσε.

Επίσης, αναφέρθηκε και στην πρακτική εφαρμογή των ελέγχων που είναι πρακτικά αδύνατη σε κάποιες περιπτώσεις. «Δεν γίνεται ο καταστηματάρχης να υποδέχεται τον πελάτη στην πόρτα, να κάνει τον έλεγχο, να τον εξυπηρετήσει μέσα να του κόψει την απόδειξη και παράλληλα αυτό να λειτουργήσει με ασφάλεια» σημείωσε.

 


AgrinioStories | Πηγή