Αμφιλοχία – Συγκίνησαν οι «Δημιουργοί του Βάλτου»

Συγκίνηση στην παρουσίαση του βιβλίου
«Λαϊκοί Ποιητές και Δημιουργοί του Βάλτου»

 

Μια ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη ποίηση, μουσική αλλά και συγκίνηση, επεφύλαξε για όλους τους παραβρισκόμενους η βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Λαϊκοί Ποιητές και Δημιουργοί του Βάλτου» της συγγραφέως Ευδοκίας Θεοδώρου (Λώλη) Βλάχου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 2 Ιουλίου 2022 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Αμφιλοχίας.

 

 

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμφιλοχίας «Παναγιώτης Κόκκαλης», μίλησαν για την ποιητική ανθολογία της κυρίας Βλάχου ο συγγραφέας-ερευνητής Νίκος Τέλωνας και η οικονομολόγος-εικαστικός Μαίρη Μπακογιάννη, ενώ απήγγειλαν ποιήματα η δασκάλα, συγγραφέας και ποιήτρια Νένα Μπούρα και η φιλόλογος Παναγιώτα Ντέκα, ενώ η μουσικός ΜικαέλαΠαπαχρυσάνθου, με το πιάνο και το τραγούδι της, συνόδευσε μελωδικά τις απαγγελίες. Την εκδήλωση έκλεισε η ίδια η συγγραφέας Ευδοκία Βλάχου, η οποία παρουσίασε στο κοινό την διαδικασία που ακολούθησε για τη συγγραφή του έργου της, στις περίπου 600 σελίδες του οποίου περιέχεται μια ποιητική ανθολογία 80 Βαλτινών δημιουργών, από το 1890 έως το 2020.

 

 

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου Αμφιλοχίας Γιώργος Ροΐδης, ενώ χαιρετισμούς απηυθύναν η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Αμφιλοχίας Ζωή Ντρούτση και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Ριζογιάννης.

Η ποιητική βραδιά ολοκληρώθηκε με την προσφορά κερασμάτων από χορηγούς της εκδήλωσης, ενώ η συγγραφέας είχε στη συνέχεια την ευκαιρία να συνομιλήσει με το κοινό και να υπογράψει βιβλία.

 


AgrinioStories