28 Σεπτεμβρίου 2022

Αμφιλοχία – Λύνεται το πρόβλημα υδροδότησης

Επιλύεται οριστικά το πρόβλημα
της υδροδότησης της Αμφιλοχίας

Οριστική επίλυση στο πρόβλημα της υδροδότησης,το οποίοταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίες την πόλη της Αμφιλοχίας, επιφέρει η έγκριση της ένταξης του έργου «Ενίσχυση Υδροδότησης Αμφιλοχίας από νέα γεώτρησηστη θέση ΠαληάμπελαΓιαννοπούλων»στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα«Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», συνολικού κόστους3.972.200,00€,από το Υπουργείο Ανάπτυξης& Επενδύσεων.

Η υλοποίηση του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή νέου εξωτερικού υδραγωγείου,  δικτύου αγωγών μεταφοράς πόσιμου νερού απόγεώτρηση στη θέση «Παληάμπελα» Γιαννοπούλων, καθώς καιτα απαραίτητα αντλιοστάσια και δεξαμενέςαποθήκευσης.

«Συνεχίζοντας με μεθοδικότητα τις στοχευμένες κινήσεις που ξεκινήσαμε από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της δημοτικής αρχής και με προσήλωση στη δέσμευσή μας ότι επιτέλους «η Αμφιλοχίας θα πιεί νερό», πετύχαμε άλλη μια σημαντική εξέλιξη στο ζήτημα της υδροδότησης της Αμφιλοχίας, αφού εντάξαμε το σχετικό έργο σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα εκκινήσουν οι διαδικασίες της προκήρυξης και της εγκατάστασης αναδόχου. Πρόκειται για μια σαφώς πολύ ευχάριστη εξέλιξη, αφού η ενίσχυση της υδροδότησης αποτελεί τόσο έργο ουσιαστικής βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών όσο και ανάπτυξης όλης της περιοχής», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας.


AgrinioStories