3 Δεκεμβρίου 2021

Αλλάζει τις Ελάχ. Βάσεις Εισαγωγής το Παν. Πατρών

Πανεπιστήμιο Πατρών – Ποια Τμήματα αλλάζουν Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Η «Πελοπόννησος» σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του Χρήστου Βεργανελάκη παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά τις φρέσκες προτάσεις-εισηγήσεις των Τμημάτων-Σχολών του Πανεπιστημίου Πατρών, τα οποία αποφάσισαν να προτείνουν αλλαγές στους συντελεστές της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, σε σχέση με τους αντίστοιχους που ίσχυσαν στο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Συνολικά, είναι 8 Τμήματα. Κάποια αποφάσισαν να ρίξουν τον συντελεστή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και κάποια να τον ανεβάσουν.

Η ΕΒΕ μπορεί, πλέον, να μεταβάλλεται κάθε χρόνο και να ορίζεται με βάση τις αποφάσεις κάθε Τμήματος κάθε Ιδρύματος.

Η είδηση είναι ότι από την επόμενη ακαδημαϊκή σεζόν, 2022-23, τα ίδια τα πανεπιστήμια θα ορίζουν (το αργότερο ως τον Μάιο του 2022), εκτός τις ΕΒΕ, και τους συντελεστές βαρύτητας στα 4 πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, ρίχνοντας περισσότερο βάρος στα μαθήματα που κάθε Τμήμα-Σχολή εκτιμά ότι πρέπει. Και εννοείται ότι ο συντελεστής βαρύτητας κάθε μαθήματος θα είναι γνωστός πριν τις Πανελλαδικές, ώστε οι υποψήφιοι να γνωρίζουν κατά σειρά ποιο μάθημα θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την εισαγωγή τους στη Σχολή που επιθυμούν.

Δείτε ΕΔΩ

 


AgrinioStories | Πηγή