5 Δεκεμβρίου 2022

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού – Τα πρώτα χιόνια

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού από σήμερα
φέρνει ένα σύστημα που μπαίνει στην Ελλάδα
και φέρνει βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Το συγκεκριμένο σύστημα που φέρνει αλλαγή του καιρού από τις επόμενες ώρες εμφανίζεται σπάνια και αναμένεται να χτυπήσει αρχικά τα βόρεια και στη συνέχεια τα ηπειρωτικά.

 Ο λόγος που το κάνει σπάνιο, είναι σύμφωνα με τον προγνώστη καιρού, κ. Σάκη Αρναούτογλου, η τροχιά του. Συγκεριμένα, το σύστημα θα πάρει σπάνια τροχιά μπαίνοντας στην Ελλάδα από τα βορειοανατολικά και θα φέρει βροχές και κάποια χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Όπως εξήγησε η πορεία του συστήματος θα κινηθεί δυτικά βορειοδυτικά προς την Ιταλία, με ισχυρούς ανατολικούς ανέμους στη δυτική Ελλάδα που θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ – κάτι που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο.

 Για το ίδιο σύστημα κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Το χαρακτηρίζει περίεργο σύστημα καθώς αυτό έρχεται από τα βόρεια και αντί να πάει στην Τουρκία θα πάει προς την Ιταλία. Αν και το έχουμε ξαναδεί, όπως λέει, είναι αρκετά εντυπωσιακό αυτή τη φορά.

Πού θα πέσουν τα πρώτα χιόνια

Για τα πρώτα χιόνια μιλούν οι μετεωρολόγοι, με τον Σάκη Αρναούτογλου να κάνει λόγο για πασπάλισμα χιονιού εκτός χιονοδρομικών κέντρων.

Σε χθεσινή του ανάρτηση ανέφερε πως στα λευκά θα ντυθούν για πρώτη φορά φέτος τα περισσότερα χιονοδρομικά της χώρας το Σάββατο και όχι μόνο, καθώς στη δυτική Μακεδονία δεν αποκλείεται να πασπαλίσει για λίγες ώρες δυνατά και πάνω περίπου από τα 1200 μέτρα!!

 

Πηγή


AgrinioStories