Ακρίβεια: Αυξάνεται η τιμή στα ακτοπλοϊκά

Ακρίβεια: Σε όνειρο θερινής νύκτας
εξελίσσονται οι διακοπές του κόσμου

Αυξάνεται η τιμή
στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μέρα με τη μέρα

Tα ακτοπλοϊκά εισιτήρια  έχουν αυξηθεί τόσο πολύ
που σχεδόν είναι απλησίαστα

Ο Ιούλιος μόλις μπήκε και οι άδειες των εργαζόμενων σιγά σιγά ξεκινούν, αλλά το ταξίδι για τις διακοπές σε ένα από τα ελληνικά νησιά κοστίζει πλέον για τους εκδρομείς μια περιουσία.

«Τα εισιτήρια ακριβαίνουν κάθε βδομάδα»

«Είμαι από την Κρήτη, πηγαίνω κάθε βδομάδα, και παρατηρώ ότι τα εισιτήρια ακριβαίνουν κάθε βδομάδα και είναι αρκετά δύσκολο για μένα που είμαι φοιτήτρια, είναι πολύ ακριβά και η καμπίνα είναι ακριβή, γενικά είναι απλησίαστες οι τιμές».

Για την Πάρο ένα ζευγάρι με ΙΧ θα χρειαστεί να πληρώσει μετ’ επιστροφής 432 ευρώ, για τη Νάξο 440 ευρώ. ενώ για τη Χίο 404 ευρώ.

Μια τετραμελής οικογένεια για να πάει στη Ρόδο με ΙΧ και καμπίνα θα πρέπει να καταβάλλει το εξωπραγματικό ποσό των 1014 ευρώ.

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι το ίδιο δρομολόγιο της ίδιας εταιρείας έχει διαφορετικές τιμές από μέρα σε μέρα. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» από Ηράκλειο για Σαντορίνη το εισιτήριο ακτοπλοϊκής εταιρείας κοστίζει 92 ευρώ, ενώ την επόμενη μέρα που εκτελεί το ίδιο δρομολόγιο και άλλη εταιρεία η τιμή πέφτει στα 59 ευρώ.

Το ίδιο συμβαίνει και στο δρομολόγιο Πάρος – Σύρος, όπου την μια μέρα το εισιτήριο κοστίζει 59,70 και την επόμενη 49 ευρώ.

Ενώ και από Πειραιά για Μύκονο η ίδια εταιρεία κοστολογεί το εισιτήριο στα 84,70 ευρώ και την επομένη που πηγαίνει ανταγωνιστική εταιρεία η τιμή ”πέφτει” στα 70 ευρώ.

Φορείς της αγοράς εκτιμούν ότι μέχρι τον Αύγουστο θα σημειωθούν και νέες ανατιμήσεις στα εισιτήρια για αρκετούς προορισμούς.

 

newpost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *