Αγρίνιο – Συλλαλητήριο για την υγεία

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα
στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου
το συλλαλητήριο για την υγεία

 

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου το συλλαλητήριο που εξήγγειλε και πραγματοποίησε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών με σημαντική συμμετοχή των εκπροσώπων των φορέων της πόλης και της ευρύτερης, αλλά όχι τόσο μαζική και ανάλογη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα δύο νοσοκομεία του νομού, τα κέντρα υγείας και οι άλλες δομές παροχής υπηρεσιών υγείας της περιοχής.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 9:00 το απόγευμα με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Μ. Αραβανή. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου, στελέχη της δημοτικής αρχής, επικεφαλής και εκπρόσωποι των Δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία μέλη του, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, κ.α.

 

 

Στην ομιλία του ο κ. Αραβανής ανέπτυξε το πλαίσιο της διεκδίκησης , σημειώνοντας ότι «το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν υγεία είναι υπόθεση όλων, είναι υπόθεση του λαού»,

Ταυτόχρονα κατήγγειλε «την βιομηχανία των “εντέλεσθε”»,  όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «στην οποία έχει επιδοθεί τις τελευταίες μέρες η διοίκηση του νοσοκομείου, ώστε να καλυφθούν οι εφημερίες των χειρουργικών κλινικών και του αναισθησιολογικού τμήματος του νοσοκομείου του Μεσολογγίου, το οποίο έχει μείνει με έναν αναισθησιολόγο, ο οποίος μετακινήθηκε από το νοσοκομείο Αγρινίου για να καλύψει ανάγκες λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης. Κατήγγειλε επίσης το καθεστώς των μετακινήσεων και κάλεσε τη διοίκηση  να τις ανακαλέσει.

 

 

Αναφερόμενος στις διεκδικήσεις σημείωσε συνοπτικά τα αιτήματα:

«Καμία σκέψη για συγχώνευση ή κατάργηση των χειρουργικών ή άλλων κλινικών, θα είναι μεγάλο πλήγμα για τις ανάγκες των ασθενών με άμεση συνέπεια τη μείωση των κλινικών.

Να μην προχωρήσει στο όνομα της υποστελέχωσης και του ¨νέου ΕΣΥ¨καμία κατάργηση τμήματος ή αλλαγη χαρακτήρα χρήσης ή κλείσιμο Νοσοκομείου. Τα 2 Νοσοκομεία του Νομού μας και τα ΚΥ καλύπτουν τις ανάγκες του μεγαλύτερου σε έκταση νομού της χώρας και χρειάζεται άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων μονάδων υγείας και δημιουργία νέων τμημάτων

ΑΜΕΣΗ προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων των 2 Νοσοκομείων με κατεπείγουσες διαδικασίες

Νέος σύγχρονος οργανισμός των Νοσοκομείων που να καλύπτει και να προβλέπει τις σημερινές ανάγκες περίθαλψης του πληθυσμού. Αντίστοιχα και για την ΠΦΥ

Κάλυψη όλων των κενών θέσεων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού

Να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος. Να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες

Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους».

 


AgrinioStories