6 Φεβρουαρίου 2023

Καλεντάρι – Ἐν Ἀγρινίῳ τῇ 6 Δεκεμβρίου…

Καλεντάρι της 6ης Δεκεμβρίου:
Έρευνα – Κείμενα: Λ. Τηλιγάδας

1960: Εξεχνιάσθηκε έγκλημα στην Μακρυνεία
1961: Αποχωρητήρια μετετράπησαν εις αίθουσας διδασκαλίας

6 Δεκεμβρίου 1960

Ένα στυγερό έγκλημα, το οποίο διαπράχθηκε σαράντα επτά (47) μέρες πριν, διαλευκάνθηκε πλήρως. Το έγκλημα πραγματοποιήθηκε στο χωριό Άγιος Ανδρέας της Μακρυνείας.  Μετά από εξαντλητική ανάκριση της Αλεξάνδρας Μέρδη, η οποία ομολόγησε ότι έριξε γεωργικό φάρμακο στο φαγητό του γαμπρού της Χρήστου Πρεβέντζα, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του. Μαζί με τη Μέρδη συνελήφθησαν και η κόρη της Μαρία, καθώς και ο σύζυγός της Αντώνης.

Η Μέδρη, αφού ομολόγησε το έγκλημά της, υποστήριξε, ότι ο λόγος που προχώρησε στην παραπάνω πράξη, ήταν η συμπεριφορά του γαμπρού της, ο οποίος είχε «αποξενώσει» και αυτή και το σύζυγό της από την κόρη τους. (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, φύλ. 6/12/1960, Σελ. 4)

 

 

6 Δεκεμβρίου 1961

Στο πρωτοσέλιδο της Μακεδονίας (9 Δεκεμβρίου 1961) διαβάζουμε ένα τηλεγράφημα που στάλθηκε από το Αγρίνιο στις 6 του Δεκέμβρη και το οποίο ανέφερε ότι μαθητές και μαθήτριες και των δύο γυμνασίων (αρρένων και Θηλέων) της πόλης κάνουν μάθημα σε αποχωρητήρια. Παράλληλα ενημερώνει ότι στο γυμνάσιο του Αιτωλικού δεν υπάρχει φυσικός και τα κενό καλύπτει ένας καθηγητής, ο οποίος διδάσκει και στο Αιτωλικό και στο Νεοχώρι.

Επίσης όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο μοναδικός φιλόλογος του Γυμνασίου του Αιτωλικού «πληρώνεται από τους γονείς των μαθητών.

 

Φωτογραφία ανάρτησης: Εικόνα από τα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια

AgrinioStories