Αγρίνιο – Παρεμβάσεις στην παραλίμνια ζώνη της Τριχωνίδας

Παρεμβάσεις στην παραλίμνια ζώνη της Τριχωνίδας.
Αναβαθμίζεται το φυσικό περιβάλλον στα «Αμπάρια»Παναιτωλίου
και στην Ανάληψη Δαφνιά

 Με δύο σημαντικές παρεμβάσεις στην παραλίμνια ζώνη της Τριχωνίδας αναβαθμίζεται το φυσικό περιβάλλον  στα  «Αμπάρια»Παναιτωλίουκαι στην Ανάληψη Δαφνιά.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε τη σύμβαση για την  «Βελτίωση και ανάπλαση παραλίμνιων κοινοχρήστων χώρων αναψυχής Δήμου Αγρινίου» προϋπολογισμού 120.000,00 €.

Συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις στα «Αμπάρια» Παναιτωλίου προβλέπουν εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των υποδομών που έχουν φθαρεί (ξύλιναπαγκάκια και τραπέζιαμε  προσθήκη καινούργιων), πλήρη αναβάθμιση των οργάνων της παιδικής χαράς και τοποθέτηση ελαστικού δαπέδου, αναβάθμιση του υπάρχοντος ηλεκτροφωτισμού με νέα φωτιστικά τύπου led για εξοικονόμηση ενέργειας.

Στην Ανάληψη Δαφνιά θα γίνουν τοπικές συντηρήσεις, καθαρισμοί, τοποθέτηση ξύλινων παγκακιών και τραπεζιών, ξύλινων κάδων απορριμμάτων καθώς και επισκευή – συμπλήρωση και αναβάθμιση στύλων ηλεκτροφωτισμού με νέους τύπου led.

Στη σημασία του έργου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου : «Η λίμνη Τριχωνίδα είναι ένας πολύτιμος φυσικός πόρος και προορισμός για τους  κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες. Με τη  συγκεκριμένη παρέμβαση αναβαθμίζουμε τις υφιστάμενες υποδομές  καθιστώντας τις δύο παραλίμνιες περιοχές ακόμη πιο επισκέψιμες. Οι κάτοικοι θα μπορούν να χαίρονται και να απολαμβάνουν την βόλτα τους τόσο στα Αμπάρια όσο και στην Ανάληψη .  Και με το έργο αυτό κάνουμε πράξη τις προτεραιότητες μας. Δίνουμε αξία στον τόπο μας».

 

 

Το έργο χρηματοδοτείται από το   Ε.Π. «ΑΛΙΕΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2014 -2020» ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ 4 «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ» του ΕΠΑΛΘ 2014-2020 μέσω της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ ΑΕ.


agriniostories