2 Ιουλίου 2022

Αγρίνιο – O Stephan Brauchli στην «Ταξιδεύουσα»

Έκθεση φωτογραφίας με έργα του Stephan Brauchli στην «Ταξιδεύουσα»

Ανοίγει στις 4 Μαρτίου η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μούσες και δαίμονες» του Stephan Brauchli
στην «Ταξιδεύουσα» και θα διαρκέσει έως τις 25 Μαρτίου.

Ο Στέφανος Brauchli www.stephanbrauchli.com από την ελληνική πλευρά είναι απόγονος της οικογένειας Θεοτόκη από την Κέρκυρα και από την ελβετική πλευρά από την οικογένεια Brauchli από τη Βέρνη. Μεγάλωσε στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν. Αφού απέκτησε τα μεταπτυχιακά του, εργάστηκε ως σύμβουλος πληροφορικής σε διάφορα projects σε όλες τις ΗΠΑ.

Ήταν αυτοδίδακτος φωτογράφος και πίστευε στις αναλλοίωτες φωτογραφίες. Η ονειρική ποιότητα του υπέρυθρου φωτός τον γοήτευσε. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 άρχισε να πειραματίζεται με την αφηρημένη φωτογραφία καπνού και εξακολουθούσε να γοητεύεται από τις σουρεαλιστικές εικόνες που δίνει. Η σοβαρή φωτογραφική περιπέτεια του Στέφανου ξεκίνησε το 1998 με γυμνή φωτογραφία. Από τότε είχε γίνει επίσης λάτρης της άγριας ζωής και της ταξιδιωτικής φωτογραφίας και ταξίδευε όσο περισσότερο μπορούσε. Οι αγαπημένοι του προορισμοί περιλαμβάνουν τη Μιανμάρ, τη Μαδαγασκάρη, τη Ναμίμπια, την Ισλανδία, τη Γροιλανδία και την Ανταρκτική. Στο Ώστιν του Τέξας στην γκαλερί Pro-jex έκανε την πρώτη του έκθεση υπέρυθρων γυμνών έργων το 2001.

Το 2006 ο Στέφανος επέστρεψε στην Ελβετία όπου άρχισε να εργάζεται σε τράπεζα στο τμήμα IT (τμήμα πληροφορικής). Παρά την πλήρη απασχόληση του στην Τράπεζα, κατάφερνε ακόμα να ακολουθεί το πάθος του ταξιδεύοντας σε απομακρυσμένους προορισμούς για να φωτογραφίζει άγρια ζωή, τοπία και ανθρώπους. Τον Μάρτιο του 2020, μια εξέταση παρακολούθησης σε ένα ιστολογικό δείγμα ελιάς, το οποίο είχε αξιολογηθεί τo 2016 ως μη κακοήθης, αποκάλυψε ότι το σημάδι εκ γενετής ήταν κακοήθη, ένα μελάνωμα.

Ο αγώνας κατά του καρκίνου κράτησε ακριβώς ένα χρόνο, τίποτα δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών του ο Στέφανος έφυγε στις 11 Μαρτίου 2021. Το πιστεύω του Στέφανου με το οποίο και έζησε ήταν: «Η ζωή δεν μετριέται με τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα».Η έκθεση συνδυάζει δύο φωτογραφικά θέματα πάνω στα οποία δούλευε για πάνω από 20 χρόνια ο Έλληνο – Ελβετός καλλιτέχνης Στέφανος Μπράουχλι : καλλιτεχνικό γυμνό και αφηρημένα σχήματα καπνού.

 

 

Εκθέσεις

  • 02.2019 Villa Meier-Severini – Zollikon, Switzerland – Essence
  • 01.2019 photo19 – Zurich, Switzerland – Sirenas
  • 11./12.2018 The Image Gallery – Athens, Greece – Somata
  • 01.2018 photo18 – Zurich, Switzerland – Aerial fashion series
  • 02.2017 TART gallery – Zurich, Switzerland – Muses – then and now 01.2017 photo17 – Zurich, Switzerland – Bubble Nudes
  • 01.2015 photo15 – Zurich, Switzerland – Smoke Creatures
  • 04.2014 Photobastei – Zurich, Switzerland – Ephemeral Demons
  • 01.2014 photo14 – Zurich, Switzerland – Coming Home
  • 05.2001 ProJex Gallery – Austin, Texas – Nude Works

 


AgrinioStories