Αγρίνιο – Κινηματογραφική λέσχη – Το Πρόγραμμα

Η κινηματογραφική λέσχη αισιοδοξεί και φέτος,
όπως κάθε χρόνο, να αποτελέσει
την εναλλακτική ψυχαγωγία για τα βράδια κάθε Τρίτης

 

«Η απώλεια του κορυφαίου Ζαν-Λυκ Γκοντάρ ήταν η αφορμή για να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας με σημαντικές ταινίες του παλιότερου αλλά και του σύγχρονου Γαλλικού κινηματογράφου», αναφέρει η ομάδα κινηματογράφου της ΚΕΔΑ, που επιλέγει το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβληθεί κάθε περίοδο, στο έντυπο που εξέδωσε φέτος με το χειμερινό κινηματογραφικό πρόγραμμα της λέσχης.

«Ο Κιμ Κι Ντιούκ», συνεχίζει, «πότε μέσα από μια λυρική και εικαστική τελετουργία και πότε με ακραία ερωτικό τρόπο, θα μας αποκαλύψει την ανθρώπινη φύση και τα ταπεινά πάθη της.

»Ο κλασσικός Άλφρεντ Χίτσκοκ θα βρεθεί σε αντιπαράθεση με ένα σύγχρονο Αυστραλιανό θρίλερ, ενώ ο Ασγκάρ Φαραντί, με τον κομψό ρεαλισμό του, θα μας κοινωνήσει το σύγχρονο Ιράν.

»Επόμενος σταθμός η Τσεχία και η Σλοβακία. Τέσσερις σπουδαίες ταινίες, θα αναδείξουν την κινηματογραφική της εξέλιξη από την δεκαετία του 60 μέχρι σήμερα.

»Ακολουθούν δύο βιογραφικές ταινίες για την σημαντική χιλιανή τραγουδίστρια Βιολέτα Πάρρα και τον ζωγράφο Καραβάτζο, για να συναντήσουν το αριστουργηματικό «Πνεύμα του Μελισσιού» και τους αξέχαστους Μόντυ Πάιθονς.

»Ο Ιταλικός κινηματογράφος δεν θα μπορούσε να μην εκπροσωπηθεί. Ο μεγάλος αιρετικός Παζολίνι θα καταπιαστεί για άλλη μια φορά με το λούμπεν προλεταριάτο ενώ ο Βιτόριο ντε Σίκα θα μας μεταφέρει στην οθόνη το σπουδαιότερο μυθιστόρημα του Τζόρτζιο Μπασάνι. Το ταξίδι θα ολοκληρωθεί με δύο κλασσικά και ανυπέρβλητα Αμερικανικά φιλμ νουάρ.»

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την ομάδα της κινηματογραφικής Λέσχης αποτελούν οι: Μαρία Γεωργίου, Ζαχαρίας Καλόφωνος, Σωτήρης Καρανίκας, Αλεξάνδρα Κοντούλη, Δημήτρης Κούρτης, Θεόδωρος Μαργαρίτης, Ανδρέας Μπαϊρακτάρης, Γιώργος Μπαϊρακτάρης, Χριστίνα Μπαλάσκα, Άγγελος Ναστούλης, Γίτσα Πανταζή-Ναστούλη, Κώστας Πατρώνης, Βασίλης Πελέκης, Άρχω Πίσχου, Δημήτρης Τζογάνης, Γιάννα Φραγκοπούλου.

 

Δείτε ολόκλήρο το ΕΝΤΥΠΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ 2022-2023

 


AgrinioStories