Αγρίνιο: Καιροσκόπος της Τρίτης 11 Ιανουαρίου

O Καιροσκόπος της της Τρίτης 11 Ιανουαρίου 2022,
αντιγράφει  την Ε.Μ.Υ., το Meteo…
άλλες μετεωρολογίες… και προειδοποιεί:

Η διαφορά ανάμεσα στη συμμετοχή και στη δέσμευση
είναι σαν τα αυγά με μπέικον.
Η κότα συμμετέχει, το γουρούνι δεσμεύεται.

Αγρίνιο

Αραιή συννεφιά κατά περιόδους αυξημένη με τοπικές βροχοπτώσεις
Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις ασθενείς 1μποφόρ
και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 βαθμούς η ελάχιστη έως 12 βαθμούς η μέγιστη.

 

Δυτική Ελλάδα

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο νότιο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ελλάδα

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Ισχυρές βροχές προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία) και τη βόρεια Εύβοια. Τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ, ενώ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο αρχικά θα είναι νότιοι 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βόρειους με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 βαθμούς και στο νότιο Αιγαίο τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας

Καιρικό σύστημα με το όνομα “Διομήδης” (“Diomedes”) προβλέπεται να προκαλέσει κακοκαιρία από τη Δευτέρα (10/01/2022), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τους πολύ θυελλώδεις ανέμους και τις πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Από την Τετάρτη (12-01-2022) αναμένεται να σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά:

    • Α. Σήμερα Τρίτη (11-01-2022) ισχυρές βροχές προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία) και τη βόρεια Εύβοια. Τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.
      • Την Τετάρτη (12-01-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές προβλέπονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.
    • Β. Πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν την Τρίτη (11-01-2022) στο βόρειο Αιγαίο και την Τετάρτη (12-01-2022) και την Πέμπτη (13-01-2022) στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου. Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης.
    • Γ. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται από το βράδυ της Δευτέρας (10-01-2022) στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Την Τρίτη (11-01-2022) κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά Μακεδονίας, Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας. Την Τετάρτη (12-01-2022) πρόσκαιρα πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στις προαναφερθείσες περιοχές και στην Εύβοια.
    • Δ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Τετάρτη (12-01-2022). Την Πέμπτη (13-01-2022) και την Παρασκευή (14-01-2022) τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειώνεται ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα.

 

 


AgrinioStories