Αγρίνιο – Καιροσκόπος της Πέμπτης 19 Μαΐου

O Καιροσκόπος της Πέμπτης 19 Μαΐου 2022,
αντιγράφει  την Ε.Μ.Υ., το Meteo…
άλλες μετεωρολογίες… και προειδοποιεί:

«Είναι δύσκολο ν’ απαλλαγεί ο κάθε άνθρωπος
από τον αόρατο χορό των γερόντων
που τον παρακολουθούνε σ’ όλη του τη ζωή.»

Αγρίνιο

Αρχικά συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το πρωί και το μεσημέρι με σταδιακή βελτίωση του καιρού.
Οι άνεμοι θα πνέουν από Ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 2-3 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση
και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 βαθμούς η ελάχιστη έως 25 βαθμούς η μέγιστη.

 

Ελλάδα

 

ΠΕΜΠΤΗ 19-05-2022
Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά και πιθανώς στην ανατολική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες, προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 και πρόσκαιρα στη θάλασσα Κυθήρων έως 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια αναμένεται μικρή εξασθένηση των ανέμων.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα. Θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 08 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 24 και στις νησιωτικές περιοχές από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-05-2022
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, τη νότια Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά από 10 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25 και στις νησιωτικές περιοχές από 14 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

 

*


AgrinioStories