15 Αυγούστου 2022

Αγρίνιο: Εορτασμός των Ενόπλων Δυνάμεων

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε η Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου
και ο  εορτασμός της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στο Αγρίνιο.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την έπαρση της σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη. Ακολούθησε επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής και ομιλία  από την κ.Στάμου – Μασαλή Αλίκη, μέλος του παραρτήματος της Ε.Α.Α.Σ Αιτ/νίας,

Αμέσως μετά  πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Πεσόντων στην πλατεία Μαρίας Δημάδη από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, τον Βουλευτή Αιτ/νιας Γ. Βαρεμένο, τον Αστ. Υποδ. Κοσμά Παπαγρίβα, τον εκπρ. Ανωτέρου Διοικητή Φρουράς Μεσολογγίου Γρ.Γιώτη, τον Διοικητή ΠΟΥ Αγρινίου Ευστράτιο Πετράκη, τον Διοικητή ΑεροπορικούΦυλακίου Αγρινίου Κ. Σδουκος,  την Αντιπρόεδρο του ΠΕΡ. ΤΜ. ΕΕΣΤσιρωνηΔήμητρα, τον πρ. της Ένωσης ΑποστράτωνΑξ.Αιτ/νιας Κ. Τσάτζαλο και τον εκπρ. Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου Δ.Κολοκότσιος.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Βασιλείου Παναγόπουλου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε σχετικά : «Μια σημαντική ημέρα για την Ορθοδοξία και την Πατρίδα. Σήμερα τιμούμε όλες τις γυναίκες και τους άνδρες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμειςκαι υπερασπίζονται τα ιδανικά του Έθνους.Εύχομαι η  Χάρη της Παναγίας να τους  προστατεύει και να τους καθοδηγεί   στην εθνική αποστολή την οποία έχουν αναλάβει».

 

 

 

 

 

 

 

 

 


AgrinioStories | Δελτίο Τύπου