5 Δεκεμβρίου 2022

Αγρίνιο: Αυτοψίες σε κατοικίες και υποδομές

Συνεχίζονται οι αυτοψίες σε κατοικίες και υποδομές
από κλιμάκια μηχανικών του Δήμου Αγρινίου.

Στην Δημοτική Ενότητα Παραβόλας, συγκεκριμένα  στο Λαμπίρι,  τέσσερα  σπίτια εκκενώθηκαν  καθώς υπέστησαν ολοκληρωτικές καταστροφές και δύο  σπίτια παρουσιάζουν εκτεταμένες  ρηγματώσεις.Σήμερα αποκαθίσταται η υδροδότηση  μετά τις μεγάλες καταστροφές που  έπληξαν το δίκτυο ύδρευσης της περιοχής.

Μεγάλα προβλήματα παρουσιάζονται στο οδικό δίκτυο μεταξύ της Νερομάνας, Κρύου Νερού  και Παλαιοκαρυάς. Η πρόσβαση γίνεται με πολλές δυσκολίες καθώς σημειώνονται κατολισθήσεις, μετατοπίσεις και διάβρωση εδαφών σε αρκετά σημεία.

 

 

 

Στον Βλοχό, τέσσερα σπίτια εκκενώθηκαν καθώς ελέγχονται για μεγάλης κλίμακας ρηγματώσεις.  Στη Δημοτική Ενότητα Παραβόλας βρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγρινίου με το Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Τζιώλη: “Οι δημότες μας δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πλημμύρες.  Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να αποκαταστήσουμε τις ζημιές και να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας. Όμως,  το εύρος της καταστροφής ξεφεύγει των δυνατοτήτων μας.

Ο Δήμος Αγρινίου  επιχειρεί να αποκαταστήσει τις ζημιές, με όλα τα μηχανήματα έργου αλλά και μισθωμένα  και το προσωπικό  που διαθέτει, που  όμως δεν επαρκούν ούτε κατ΄ελάχιστο, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών.  Απευθύνω για μια ακόμη φορά έκκληση για κρατική αρωγή. Οι καταστροφές που έχει υποστεί ο Δήμος Αγρινίου  απαιτούν σοβαρές παρεμβάσεις  και μεγάλες πιστώσεις» ανέφερε σχετικά ο Γιώργος Παπαναστασίου.

 


AgrinioStories