8 Αυγούστου 2022

Αγρίνιο – Άνεσις: «Φεγγαρόσκονη» 15 και 16/1

Αγρίνιο – Δημοτικός Κινηματογράφος «Άνεσις»

«Φεγγαρόσκονη»
Αλι Σαμαντί Αχάντι

Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022
στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ
Ώρα προβολής : 4:00 μ.μ

 

Ο Πίτερ και η ονειροπόλα αδελφούλα του, η Ανέλι, περνούν δύσκολα. Έχουν μόλις μετακομίσει σε μια νέα γειτονιά και δέχονται εκφοβισμό από κάποια παιδιά στο σχολείο τους. Μια μέρα η Ανέλι συναντά τον κύριο Ζουζούνη, ένα σκαθάρι που μιλά, αλλά είναι απελπισμένο, γιατί έχει χάσει το μικροσκοπικό έκτο πόδι του σε ένα ατύχημα. Ακόμη χειρότερα: κάποιος του το έκλεψε και το πήρε μαζί του στο φεγγάρι! Σύμφωνα με μια παλιά προφητεία, ο κύριος Ζουζούνης μπορεί να πάρει πίσω το χαμένο του πόδι μόνο αν βρει δύο γενναία παιδιά, που θα τον συνοδεύσουν στο ταξίδι του στο φεγγάρι.

Βασισμένη σε ένα αγαπημένο παιδικό βιβλίο του Γερμανού συγγραφέα Γκερντ φον Μπάσεβιτς, η ταινία του Αλι Σαμαντί Αχάντι προσπαθεί να σε ταξιδέψει στα αστέρια της φαντασίας και στους milky way δρόμους μιας συναρπαστικής περιπέτειας με μια ιστορία για την δύναμη που κρύβουμε όλοι μέσα μας, για την πίστη στον εαυτό σου με κινητήρια δύναμη την αδερφική αγάπη, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν καταφέρνει να μας φτάσει μέχρι το φεγγάρι όπως αρχικά υπόσχεται.

Πέρα από ένα κλισέ σενάριο που ακολουθεί την φόρμουλα και τους κανόνες του παιδικού entertainment κατά γράμμα, κάποιους υποτυπώδεις και χάρτινους χαρακτήρες αλλά και ένα animation που δείχνει τόσο απλό αλλά που δείχνει κάπως βαρετό και πότε δεν καταφέρνει να σε συνεπάρει, η ταινία απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε προσχολικές ηλικίες, που ίσως μπορεί να τους ξυπνήσει την αγάπη για την αστρονομία ή τουλάχιστον μερικά χαμόγελα.

Aκόμα και αυτά όμως δεν θα ξετρελαθούν πλήρως με τα αστεία και το χιούμορ της, μιας και τα περισσότερα από αυτά φαίνεται πως έχουν χαθεί κάπου στη μετάφραση.

 

 

Γερμανία, Αυστρία, 2021 | Παραγωγή: Αρμιν Χόφμαν
Σκηνοθεσία: Αλι Σαμαντί Αχάντι | Σενάριο: Αλι Σαμαντί Αχάντι, Αρνε Νόλτινγκ
Μουσική: Αλί Ν. Ασκιν
Διάρκεια: 84 λεπτά | Διανομή: Tanweer

 

 

Ο δημοτικός κινηματογράφος «Άνεσις» λειτουργεί καθημερινά.
ως covid free* χώρος και δέχεται θεατές
με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης μόνο.
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Από 12 ετών και κάτω με self test.

Τηλ. Επικοινωνίας: 26410 44345
Γενική είσοδος: 6 ευρώ
Ειδική τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ
(Μαθητικό – Φοιτητικό – Ανέργων – Πολυτέκνων – Αμεα με την επίδειξη κάρτας:)

 

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται ακολουθώντας τις οδηγίες και το πρωτόκολλο των υγειονομικών αρχών

  • Ο χώρος του Κινηματογράφου λειτουργείως «αμιγής» σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.
  • Για την είσοδο του κοινού στις προβολές, για θεατές άνω των 17 ετών, απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης μαζί με την αστυνομική ταυτότητα.
  • Για παιδιά από 4 έως 17 ετών, εναλλακτικά, γίνεται δεκτή δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου, είτε βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου PCR (72 ωρών) ή rapid (48 ωρών).

Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου, θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

  • Η είσοδος, η παραμονή στην αίθουσα και η έξοδος γίνεται με τη χρήση μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την έξοδο και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

AgrinioStories | Επιμέλεια: Λ.Τ.