Αγρίνιο – Αναβάθμιση δικτύου Πεζοδρομήσεων 

«Επέκταση και Αναβάθμιση
δικτύου Πεζοδρομήσεων της πόλης»
από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014- 2020»
Σε παρεμβάσεις  ύψους 4.000.000 ευρώ

Σε παρεμβάσεις ύψους 4.000.000 ευρώ για την αισθητική αναβάθμιση μιας μεγάλης περιοχής και τη δημιουργία  εκτεταμένης ζώνης ασφαλούς μετακίνησης των πολιτών προχωρά ο Δήμος Αγρινίου με την υπογραφή σύμβασης από τον Δήμαρχο Γιώργου Παπαναστασίου.

To έργο «Επέκταση και Αναβάθμιση δικτύου Πεζοδρομήσεων της πόλης» από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014- 2020» περιλαμβάνει δύο τμήματα:

Το 1ο Τμήμα αφορά στη μετατροπή  οδών ή τμημάτων τους σε πεζόδρομους ή οδούς ήπιας κυκλοφορίας στο αστικό κέντρο Αγρινίου.

Πρόκειται για τις οδούς :

  • Αναστασιάδη, από οδ. Βότση έως οδ. Π. Σούλου
  • Π. Σούλου, από οδ. Μπαϊμπά έως οδ. Παναγοπούλου,
  • Μπαϊμπά, από οδ. Π. Σούλου έως οδ. Κύπρου
  • Βότση από οδ. Χαρ. Τρικούπη έως οδ. Αναστασιάδη
  • Χρ. Σαλάκου& Ι. Σταΐκου, από οδ. Βότση έως οδ. Κύπρου
  • Μανδηλαρά .
  • Ι. Σταΐκου από οδ. Κύπρου έως οδ. Γρίβα
  • ΑφωνΠαπαστράτου από οδ. Τσικνιά έως οδ. Δημοτσελίου,
  • Λουριώτου από οδ. Παπαστράτου έως & οδ. Καραπαπά
  • Καραπαπά από οδ. Λουριώτου έως οδ. Δημοτσελίου.

Συνολικό  μήκος 1.070,00 μ.

Το 2ο  Τμήμα  αφορά στην ανάπλαση της οδού Λορέντζου Μαβίλημε τη δημιουργία του πρώτου  κυκλικού κόμβου στη συμβολή με την οδό Κυριαζή έως την Πλατεία Μελίνας Μερκούρη και τη δημιουργία  ενός δεύτερου  κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Παπαφώτη, Καλλέργη, Δεληγιώργη και Δαγκλή, στην περιοχή του παλιού τρένου σύμφωνα με εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη.

Σε όλους τους κυκλοφοριακούς κόμβους κατασκευάζονται ράμπες πρόσβασης για AMEA, για παιδικά καρότσια και άλλα τροχοφόρα αμαξίδια εξυπηρέτησης πολιτών. Σε όλο το δίκτυο οδών τοποθετείται όδευση ατόμων με μειωμένη όραση.Στο σχεδιασμό έχει ληφθεί υπόψη η κίνηση οχημάτων έκτακτης ανάγκης πυροσβεστικών, ασθενοφόρων και ταξί ή φορτηγών μεταφορών εφόσον κληθούν για την εξυπηρέτηση των κατοίκων όπως καθορίζεται με αντίστοιχες αποφάσεις του Δ. Αγρινίου για τη λειτουργία των πεζόδρομων της πόλης.

Στη σημασία των παρεμβάσεων αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου: «Σήμερα μπήκαν οι βάσεις για την υλοποίηση ενός έργου που θα κάνει το κέντρο της πόλης πιο ελκυστικό και θ’αλλάξει την εικόνα ενός τμήματος του Αγρινίου. Προχωρούμε άμεσα σε μια ακόμη σημαντική παρέμβαση που  συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης και ταυτόχρονα αναβαθμίζει αισθητικά μια μεγάλη περιοχή. Σχεδιάζουμε έργα μεγάλα και αναγκαία για τους Αγρινιώτες. Τα υλοποιούμε με προσήλωση και συνέπεια. Θέλω να ευχαριστήσω τον  Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη για τη συμβολή στη προσπάθεια μας,  τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δ. Αγρινίου και τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής για τη δημιουργική συνεργασία».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


AgrinioStories