8 Δεκεμβρίου 2022

Αγρίνιο 6/11 – Παρουσίαση: «Το πιο γλυκό λεμόνι»

«Το πιο γλυκό λεμόνι» του Ρένου Χριστοδουλίδη
παρουσίαση μυθιστορήματος
την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει την παρουσίαση μυθιστορήματος του συμπολίτη μας κ. Ρένου Χριστοδουλίδη «Το πιο γλυκό λεμόνι» την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 στις 11:00π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου.

Ένα τραγικό τροχαίο, μια μεταθανάτια εμπειρία, οι 3 Αρχάγγελοι, μια ιερή αποστολή, ένας βαρύς σταυρός, φέρνουν τούμπα τη ζωή του. Η καθημερινότητα ενός ανθρώπου που αναγκάστηκε να κινείται για το υπόλοιπο τη ζωής του πάνω σ’ ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Μια σειρά απίθανων μικρών προσωπικών ιστοριών σφραγίζουν ανεξίτηλα την μετέπειτα ζωή του Παύλου Αστερούδη και καθορίζουν το μέλλον του.

Συγκλονιστικά και αποκαλυπτικά όνειρα ενισχύουν την χριστιανική του πίστη και επαναφέρουν την αισιοδοξία στη ζωή του. Έχει ν’ αντιπαλέψει με τους δαίμονές του, τα σκοτεινά μονοπάτια της ψυχής, τα κατά διάνοια αμαρτήματα. Πρέπει να βρει τη ψυχική δύναμη να μην λυγίσει, να κοιτάξει μπροστά, να ζήσει με αξιοπρέπεια. Όλα παίζονται στο μυαλό του, στο κλικ εκείνο που αλλάζει τη φιλοσοφία της ζωής για μια αισιόδοξη θεώρησή της. Στον σκληρό αγώνα του δεν είναι μόνος. Μπροστά στα αδιέξοδα και την ατολμία του, ουράνιοι και επίγειοι Άγγελοι σπεύδουν να τον συντρέξουν. Μικρές και μεγάλες “κατακτήσεις” ενισχύουν την αυτοπεποίθησή του και του δίνουν κουράγιο. Η “γλυκιά” γεύση ενός λεμονιού είναι μια κατάκτηση που καθορίζει το υπόλοιπο της ζωής του βοηθώντας τον να εξασφαλίσει στο μέλλον όσα πίστευε ότι θα του στερήσει η αναπηρία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου

Παρουσίαση-συντονισμός: Μαργάρα Θεοδώρα (Κοινωνιολόγος-Εγκληματολόγος)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 • 11.00: Έναρξη- Χαιρετισμοί
 • 11.15: Παρουσίαση του βιβλίου, Σπυρέλη Χρυσούλα (Ποιήτρια, Δρ. λογοτεχνίας)
 • 11.30: Δραματοποίηση σκηνής του βιβλίου (Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου και Βασίλης Κομπορόζος (Εκπαιδευτικοί-Λογοτέχνες)
 • 11.45: Μουσικό Σύνολο «Κόσμος» του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου – Ενορχήστρωση, Διδασκαλία, Διεύθυνση: Ευγενία Γρέντζελου
 • Θα ακουστούν τα τραγούδια:
  • 1. Ν’ αγαπάς (Στίχοι: Νίκος Βελιώτης – Μουσική: Παντελής Θαλασσινός)
   2. Θάλασσα Γυαλί (Στίχοι:Ελένη Ζιώγα – Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα)
   3. Δεν είμαι άλλος (Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου – Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
   4. Η επιμονή σου (Στίχοι-Μουσική: Κώστας Λειβαδάς)
 • 12.00: Συζήτηση με τον συγγραφέα.
 • 12.30: Λήξη εκδήλωσης

 


AgrinioStories