9 Δεκεμβρίου 2022

Αγρίνιο: 37η Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση

Το Αγρίνιο φιλοξενεί την  37η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση
που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 1η Μαΐου 2022.

 

Η μεγαλύτερη πολιτιστική συνάντηση εφήβων γίνεται στο Αγρίνιο που συγκεντρώνει 94 Κοινότητες Ανιχνευτών από όλη την Ελλάδα.

Ο Δήμος μας για τρείς ημέρες γίνεται η πρωτεύουσα της δράσης  προσκόπων  από όλη την Ελλάδα που παρουσιάζουν την έρευνά τους, ανταλλάσσουν ιδέες, κάνουν νέους φίλους και διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

Η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1983  στην Πάτρα και επαναλήφθηκε το 1984 και το 1985, σε μια προσπάθεια να δοθεί η δυνατότητα στους Ανιχνευτές να παρουσιάσουν αντικείμενα έρευνας τα οποία έχουν σχέση με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την κοινωνία. Επιπροσθέτως, υπάρχει και η ειδική κατηγορία «ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ», που αφορά στην εξοικονόμηση αλλά και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, πρωτότυπες εφευρέσεις που προστατεύουν και ωφελούν την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον.

Η Π.Α.Π.Ε. περιλαμβάνει πλήθος πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, όπως συναυλία μουσικών συγκροτημάτων, διαγωνισμό χορευτικών συγκροτημάτων, διαγωνισμό ποίησης και λογοτεχνίας, διαγωνισμό φωτογραφίας, διαγωνισμό κόμικ, σκίτσου και γελοιογραφίας και φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους.

Καλή επιτυχία στους Ανιχνευτές που μετέχουν στην  37η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση ευχήθηκαν κατά την τελετή έναρξης  στη Λίμνη Τριχωνίδα  ο ΑντιπεριφερειάρχηςΔυτ. Ελλάδας Θανάσης Μαυρομμάτης, ο πρ.  του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Καζαντζής, οι Αντιδημάρχοι Αγρινίου Μαρία Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνος Ζώης και ο πρ. του Επιμελητηρίου Αιτ/νιας Π. Τσιχριτζής.

 

 

 

 

 

 

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου καλωσόρισε  τα μέλη των  94 Κοινοτήτων  Ανιχνευτών από όλη την Ελλάδα  που επισκέπτονται το Αγρίνιο: «Δίνεται στην πόλη ξεχωριστή χαρά και παλμό με την θετική σας ενέργεια. Είμαστε σίγουροι ότι  θα αγαπήσετε τον τόπο μας και τους ανθρώπους. Θα παρακολουθήσουμε  με ενδιαφέρον τις δράσεις σας που αφορούν την πολιτιστική μας κληρονομιά. Ευχόμαστε καλή επιτυχία!»

Η διοργάνωση  ανήκει στο Σώμα  Ελλήνων Προσκόπων, την  Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και τον  Δήμο Αγρινίου.

Επισυνάπτεται αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ

Η δράση αυτή  διοργανώνεται  από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και  τον Δήμο Αγρινίου .

Επίσης  σε αυτή την προσπάθεια βοήθησαν για την πραγματοποίηση της, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας , τα ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου τα Βεγγαλικά ΣΑΡΑΚΑΝΙΔΑΣ και η COFFEE SPIRIT εμπορία καφέ σοκολάτας και τσαγιού.

 


AgrinioStories