2 Οκτωβρίου 2022

Αγρίνιο 16/9 – Δράση Δωρεάς Μυελού Οστών

1η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού Οστών:
«Οι Νοσηλευτές δίνουν ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»
με την συμμετοχή και του Νοσοκομείου Αγρινίου

Το Τμήμα Αιμοδοσίας Ν.Μ. Αγρινίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, διοργανώνει με την στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Νομού Αιτωλοακαρνανίας, εκδήλωση συλλογής δειγμάτων, στην Πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου σήμερα 16/09/2022 και από ώρα 16:00 έως 20:30.

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, διοργανώνει σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», την 1η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού Οστών: «Οι Νοσηλευτές δίνουν ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Στη δράση συμμετέχει το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ», για τα Νοσοκομεία του Νομού Αχαΐας

Η δράση πργαματοποιείται από τις 12 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου 2022 σε 39 Νοσοκομεία πανελλαδικά, όπου μέσω των Διοικήσεων και των Διευθύνσεων Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, θα διατεθούν εθελοντές – Νοσηλευτές για τη λήψη των δειγμάτων, ειδικά διαμορφωμένοι χώροι και υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ώστε οι Νοσηλευτές, οι επαγγελματίες υγείας, καθώς και όποιος πολίτης επιθυμεί και πληροί τα κριτήρια για το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» (https://oramaelpidas.gr/el/thelo-na-gino-ethelontis-dotis/#poios-mporei-na-ginei-dotis), και για το ΚΕΔΜΟΠ «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ» (https://www.xarisezoi.gr/iatrika-kritiria/), να μπορέσει να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Σεα ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό ο Διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου. κ. Μιχάλης Σερασκέρης αναφέρει:

«Μπράβο στους Νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αγρινίου που πέτυχαν να καταταγούμε δεύτεροι σε αριθμό δειγμάτων από όλα τα Νοσοκομεία της Ελλάδας που μετείχαν στο πρόγραμμα συμμετοχής Εθελοντών δοτών Αιμοποιητικών Κυττάρων / Μυελού των Οστών.
Η συμμετοχή πολιτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ευχαριστούμε όλες και όλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Δεν σταματάμε εδώ, πάμε και για άλλα: αύριο Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 από 16:00 έως 21:00 στην Κεντρική πλατεία Αγρινίου έχουμε και πάλι ενημέρωση και συλλογή δειγμάτων από εθελοντές δότες.
Ας σώσουμε σήμερα μια ζωή.
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ»

 

 

 


AgrinioStories