3 Ιουλίου 2022

Αφιέρωμα – Μικρό Θέατρο 16/6: Στέλλες (Πρόλογος)

«Στέλλες.. Λουλούδια που μαράθηκαν μπροστά στα μάτια μας»
Απόψε 16/6 η πρεμιέρα μιας παράστασης
που δουλεύτηκε σε μια άγρια εποχή, γεμάτη βία και σκληράδα

Μπροστά στα μάτια μας έγιναν όλα! Χρόνια τώρα. Μαράθηκαν! Δεν τις ποτίσαμε αρκετά; Τις αφήσαμε στον ήλιο και τις έκαψε; Δεν τους μιλάγαμε; Δεν τους τραγουδούσαμε; Δεν τις φροντίσαμε; Δεν τις προστατέψαμε; Και τώρα γέμισε ο τόπος μαραμένες «Στέλλες».

Όπως η Στέλλα Βιολάντη του Ξενόπουλου, όπως η Στέλλα Γερακάρη του Οικονομίδη, όπως η Στέλλα του Καμπανέλλη και του Κακογιάννη, όπως η Στέλλα και η κάθε Στέλλα της διπλανής πόρτας. Η ίδια ιστορία, ξανά και ξανά που μάρανε, ξέρανε και νέκρωσε κάποιες Στέλλες από την πολλή «αγάπη» λέει , από την μεγάλη έγνοια.

Η αγία ελληνική οικογένεια που βύζαξε την πατριαρχία μέχρι την τελευταία σταγόνα, έθρεψε το θεριό που χίμηξε και έφαγε οποιοδήποτε ίχνος ομορφιάς και ελευθερίας. Κατασπάραξε τις Στέλλες και δεν έμεινε τίποτα απ’αυτές! Μόνο λίγο χώμα να τις θυμίζει και κάτι ξερά φύλλα. Κι έμειναν πίσω τα άγρια θηρία με τη γεύση από αίμα φρέσκια ακόμα στο στόμα τους.

Η παράσταση δουλεύτηκε σε μια άγρια εποχή, γεμάτη βία και σκληράδα. Μία εποχή που εκτόξευσε όλο αυτό το κακό που χρόνια ήταν συμπιεσμένο και καταπιεσμένο μέσα στα σωθικά ανθρώπων. Μιλάει και ουρλιάζει για την αγριάδα που δεν έχει τέλος, που στοίχιωσε τα όνειρά μας όλο αυτόν τον καιρό αλλά κυρίως διέκοψε άγρια τα όνειρα ανθρώπων γυναικών που δεν πρόλαβαν να ανθίσουν!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Μικρό Θέατρο
ΧΩΡΟΣ: Μικρό Θέατρο
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κέντρου 26 Αγρίνιο
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: Από 16 έως 22 Ιουνίου 2022
ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 9:15 το βράδυ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 9:30
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 1:30΄
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 7 ευρώ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2641046619

Δείτε εδώ ολόκληρο το αφιέρωμα
Οι συντελεστές | Οι πρόβες | Το Μικρό Θέατρο | Δυο λόγια

 

 

 


AgrinioStories