8 Δεκεμβρίου 2022

Αχαΐα – Καθολικό «όχι» εμπορών για την Κυριακή

Καθολικό «όχι» – Κλιµακώνεται η αντίδραση
του εµπορικού κόσµου τηw Αχαΐας
για την προαιρετική λειτουργία καταστηµάτων σήμερα, Κυριακή

Κλιµακώνεται η αντίδραση του εµπορικού κόσµου τηw Αχαΐας, ενάντια στην αιφνιδιαστική τροπολογία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, που επέτρεψε – κατ΄εξαίρεση – την προαιρετική λειτουργία καταστηµάτων, την Κυριακή, παρά την κατάργηση ενδιάµεσων εκπτωτικών περιόδων και Κυριακών που τις συνόδευαν.

Ο πρόεδρος της Οµοσπονδίας Εµπορίου και Επιχειρηµατικότητας Πελοποννήσου, Γιώργος Βαγενάς, σε ανακοίνωση προτρέπει τους εµπορικούς συλλόγους να παραµείνουν τα καταστήµατα κλειστά και να µην δοθεί «ούτε ένα ευρώ στην αγορά». Όπως αναφέρει: «Δεν είναι δυνατόν να παίξουµε το παιχνίδι αλυσίδων και πολυεθνικών. Δεν υπάρχει καµία απολύτως δικαιολογητική ή νοµική βάση για άνοιγµα των καταστηµάτων την πρώτη Κυριακή αφού πλέον, είναι µία Κυριακή όπως όλες οι υπόλοιπες».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηµαταρχών Ιστορικού Κέντρου Πάτρας, Δηµήτρης Παλούµης, κάνει λόγο για «αιφνιδιαστική, όψιµη και αδικαιολόγητη τροπολογία, που δηµιουργεί χάος στην αγορά και εύλογα ερωτήµατα, για τον στόχο της» και ζητάει από τα µέλη του να µην ανοίξουν, καταδικάζοντας έµπρακτα την αυθαίρετη ενέργεια που στηρίζει τον αθέµιτο ανταγωνισµό, µε την έκκληση, άµεσα, να αποσυρθεί.

Ο πρόεδρος του Εµπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας, Δηµήτρης Ντερντές, εφιστά την προσοχή των τοπικών επιχειρήσεων, διευκρινίζοντας ότι η λειτουργία δεν είναι υποχρεωτική. «Επαναδιατυπώνουµε την θέση µας. Τα µαγαζιά να παραµένουν κλειστά όλες τις Κυριακές του χρόνου, µε εξαίρεση µόνο τις εορταστικές περιόδους».

 

Πηγή

AgrinioStories