28 Σεπτεμβρίου 2022

Αχαΐα – Αρκετά καλά οι κρατήσεις για ξενοδοχεία και καταλύματα

Αχαΐα – Στο φουλ οι κρατήσεις
το διάστημα 10 με 20 Αυγούστου

Αρκετά καλά κινήθηκαν οι κρατήσεις για τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα της Αχαΐας, τόσο της Αιγιαλείας, όσο και της Δυτικής Αχαΐας.Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Αχαΐας, Χρήστο Κανελλή οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Αιγιαλείας για το δεκαήμερο 10 με 20 Αυγούστου έφτασαν σε πληρότητα το 100%.

«Πήγαμε αρκετά καλά αυτό το διάστημα του Δεκαπενταύγουστου, η ζήτηση ήταν μεγάλη και τα ξενοδοχεία γέμισαν από κόσμο». Το ίδιο περίπου σκηνικό διαμορφώθηκε για το δεκαήμερο και στα ξενοδοχεία της Δυτικής Αχαΐας με την πληρότητα να κυμαίνεται και εκεί σε μεγάλα ποσοστά.

Στην Αιγιαλεία οι περισσότεροι από τους επισκέπτες ήταν Έλληνες και ο εγχώριος τουρισμός έδωσε και αυτό το καλοκαίρι μία σημαντική ανάσα στα ξενοδοχεία, στα τουριστικά καταλύματα και γενικότερα στην τοπική οικονομία της περιοχής.

Πέρα από τους Έλληνες υπήρξε ένα αξιόλογο ποσοστό επισκεψιμότητας και από τις ξένες αγορές, κυρίως από τους Γερμανούς και από τους Γάλλους και τους Ελληνοαμερικάνους (οι δύο τελευταίες κατηγορίες αφορούν κυρίως την περιοχή της Αιγιαλείας).

Στην Δυτική Αχαΐα υπήρξε μία μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από ξένους τουρίστες (κυρίως από Γερμανούς ), ενώ αρκετές ήταν οι κρατήσεις που έγιναν και από την ελληνική αγορά. «Σε γενικές γραμμές τα πήγαμε αρκετά καλά τον Αύγουστο, όμως, αυτό ήταν το προβλεπόμενο.

Αυτό που έχει σημασία είναι το τι θα γίνει από εδώ και στο εξής και το αν υπάρξει παράταση της τουριστικής σεζόν και στην Αχαΐα, κάτι που βλέπω αρκετά δύσκολο» τονίζει ο αντιπρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων.

Οι εκτιμήσεις λένε ότι η τουριστική σεζόν για τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα της Αχαΐας θα κλείσει κοντά στις 15 με 20 Σεπτεμβρίου από τη στιγμή που ο βασικός τροφοδότης της τουριστικής κίνησης της περιοχής, η εγχώρια αγορά, δεν πάει διακοπές μετά από το τέλος του Αυγούστου. Πάντως, με εξαίρεση τον Αύγουστο το υπόλοιπο της τουριστικής σεζόν για τα ξενοδοχεία της Αχαΐας κύλησε μέτρια. «Τον Ιούνιο δεν πήγαμε καλά, κινηθήκαμε σε ένα χαμηλό επίπεδο, τον Ιούλιο τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα, με τον μέσο όρο της πληρότητας να κυμαίνεται μεταξύ του 70% και του 80%» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κανελλής.

Όμως με δύο μήνες κίνησης τα πράγματα εξακολουθούν να είναι κάτι παραπάνω από δύσκολα για τα ξενοδοχεία της περιοχής, τόσο για τα εποχικά, όσο και για τα all seasons.

 

Πηγή

AgrinioStories