29 Μαΐου 2023

Αχαΐα: Άνισες μετακινήσεις μετά την έξοδο Φώφης

agrstor-gennhmata.jpg

«Ρευστότητα» είναι η λέξη κλειδί, στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής στην Αχαΐα

«Ρευστότητα» είναι η λέξη κλειδί, στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής στην Αχαΐα, αφού σ’ αυτήν και μόνο δείχνουν να συμφωνούν όλα τα στελέχη και μέλη του τοπικά, μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση της προέδρου Φώφης Γεννηματά από τη διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας, προτάσσοντας τη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας της.

ΕΚΛΟΓΕΣ
Αν και το πρώτο το οποίο άρχισε να συζητείται στην κομματική «πιάτσα» ήταν η αναβολή των εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου, κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα από την Κεντρική Επιτροπή, αλλά ακόμα κι αν κριθεί αναγκαίο, αυτή θα είναι ολιγοήμερη.

ΕΞΗΓΗΣΗ
Η εξέλιξη, από την πλευρά της σημερινής αρχηγού, «διαβάζεται» απ’ όλους «φωναχτά», ναι μεν ως αποτέλεσμα αναμφίβολων προσωπικών αιτίων, ωστόσο στα «πηγαδάκια» κάποιοι -όσο και να αναγνωρίζουν τα σοβαρά θέματα υγείας της κ. Γεννηματά- μιλούν για «συγκερασμό δύο πραγμάτων. Των ζητημάτων υγείας, αλλά και των αρνητικών μηνυμάτων που λάμβανε η ίδια για την υποψηφιότητά της απ’ όλη την Ελλάδα».

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ
Σε επίπεδο Αχαΐας, οι ισορροπίες από εδώ και πέρα, διαφαίνονται ως πολύ πιθανές, ασχέτως αν η επικρατέστερη εκτίμηση κομματικών -όλων των εσωκομματικών «ομάδων»- δεν οδηγεί σε ίδια μετακίνηση υποστηρικτών και ψηφοφόρων της κ. Γεννηματά στους άλλους υποψήφιους αρχηγούς κ.κ. Ανδρουλάκη, Καστανίδη και Λοβέρδο, με τον δεύτερο να ενισχύεται (σχετικά) σημαντικά σε σχέση με τη μικρή δύναμη που είχε σ’ επίπεδο νομού και αυτή εκπορευόμενη από τους λεγόμενους «Παπανδρεϊκούς του ΚΙΔΗΣΟ».

ΝΙΚΗΤΗΣ
Αν κάτι άλλο δεν προκύψει, σε επίπεδο τελικών προσώπων της κάλπης, θα πρέπει να θεωρείται «ανοικτό βιβλίο» το πού θα κινηθούν οι ψήφοι μεταξύ των τριών υποψηφίων προέδρων, αφού πολλοί είναι αυτοί που «στοχεύουν» να είναι με την πλευρά του νικητή και θα αποφύγουν στο τέλος μία… «χαμένη ψήφο».

ΣΕΝΑΡΙΟ Ι
Η Αχαΐα και σ’ αυτές τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, ουδείς διαφωνεί πανελλαδικά, ότι έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Μία από αυτές είναι η ομάδα, πέριξ του τ. περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα (ως ΚΙΔΗΣΟ) που αποδίδεται στον διεκδικητή της ηγεσίας Χάρη Καστανίδη. Αν κάποιοι «Παπανδρεϊκοί» επιλέξουν να «παίξουν» με ένα από τα δύο «μεγάλα φαβορί» της κάλπης, τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Ανδρέα Λοβέρδο, τότε το πιθανότερο είναι να μετακινηθούν προς τον πρώτο, αφού τον δεύτερο δεν τον βλέπουν «με καλό μάτι».

ΣΕΝΑΡΙΟ ΙΙ
Ομως, οι υποστηρικτές του κ. Λοβέρδου στέκονται στο γενικότερο συμπέρασμα ότι από την αποχώρηση Γεννηματά «χάνει ψήφους ο Ανδρουλάκης» τόσο στην Αχαΐα όσο και πανελλαδικά.

ΤΕΛΙΚΟΣ
Με αυτές τις αναλύσεις -με τις οποίες κανείς μπορεί να διαφωνεί ή να συμφωνεί- η κατάληξη όλων είναι κοινή: «Ή ο ένας ή ο άλλος», κάτι που αφήνει εκτός τελικού «κάδρου» τον Χ. Καστανίδη.

Χθες, όλη την ημέρα, οι κομματικοί του ΚΙΝΑΛ στην Πάτρα αναρωτιούνταν αν από το περιβάλλον της Φώφης Γεννηματά, θα προέκυπτε κάποια άλλη – αντ’ αυτής -υποψηφιότητα, καθότι η αναγκαστική της αποχώρηση από τις εκλογές «άνοιξε ορέξεις».

Υποψηφιότητα αντ’ αυτής;

Το πρόσωπο που είχε την τιμητική του στις συζητήσεις είναι ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Μανώλης Χριστοδουλάκης, ακόμα κι αν με […]

Συνεχίστε την ανάγνωση ΕΔΩ

 


AgrinioStories | Πηγή