29 Μαΐου 2023

1ος Μουσικός Διαγωνισμός ΓΕΑ – Οι νικητές

1ος Μουσικός Διαγωνισμός ΓΕΑ:
1ος Νικητής ο Μεσολογγίτης Κωστίνης Χριστόφορος

  • Επιμέλεια: Λευτέρης Τηλιγάδας

Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου (Γ.Ε.Α.), στο πλαίσιο των συνεχών ενεργειών της για την ανάδειξη, στήριξη και προώθηση των μουσικών δημιουργών της περιοχής μας, διοργάνωσε ∆ιαγωνισµό Μουσικής Δημιουργίας, ο οποίος ολοκληρώθηκε το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου. Η Γ.Ε.Α. έχει διοργανώσει και στο παρελθόν παρόμοιο διαγωνισμό και όπως αναφέρει στον ιστότοπο του διαγωνισμού θα επαναλάβει αυτή τη δράση με την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα, που την χαρακτηρίζουν στην μακρόχρονη ιστορία της και απαιτούνται για μια τέτοια διοργάνωση.

Να σημειώσουμε ότι ο ∆ιαγωνισµός ήταν ένα βήμα έκφρασης νέων δημιουργών, οι οποίοι κατάγονται ή διαμένουν στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Πρόεδρος της καλλιτεχνικής επιτροπής ήταν ο Ηλίας Κοτζιάς (Συνθέτης, Μουσικολόγος), αντιπρόεδρος ο Χρήστος Φαρμάκης (Συνθέτης) και μέλη η Ευγενία Γρέντζελου (ΜουσικόςΕρμηνεύτρια), η Άννα Πανοπούλου (Διευθύντρια ΧορωδίαςΕκπαιδευτικός), ο Θέμης Γαμβρούλης (Πρόεδρος Μουσικού Συλλόγου, Χορωδός) και ο Παναγιώτης Χατζηγεωργίου  (Ραδιοφωνικός παραγωγός, Εκπαιδευτικός). Στην πρώτη συγκρότηση της επιτροπής μέλος της ήτνα και ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Ψιλιώτης, ο οποίος απεβίωσε μέσα στο 2021.

Οι συμμετοχές του τελικού – Τα βραβεία

Για την προχθεσινή τελική φάση του Διαγωνισμού, προκρίθηκαν οι παρακάτω συνθέτες και απέσπασαν τα αχντίστοιχα βραβεία: (με αλφαβητική σειρά) Αθανασίου Παναγιώτης, Bαζούρας Βασίλης, Γερνάς Ιωάννης, Γκουτσέλης Χριστόφορος-Νικόλαος (3ο ΒΡΑΒΕΙΟ, «Δες με τα μάτια της καρδιάς»), Θετάκη Φρύνη, Καλογερόπουλου Γλυκερία (3ο ΒΡΑΒΕΙΟ, «Ταξίδι γνώριμο»), Κωστίνης Χριστόφορος (1ο ΒΡΑΒΕΙΟ «To be free»), Μπαρδάκης Σίμων, Μπεκράκης Εμμανουήλ (ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΠΑΙΝΟΣ, «Μικρός Πρίγκιπας»), Στούμπου Κλεοπάτρα (2ο ΒΡΑΒΕΙΟ, «Ξεθωριάζεις»), Συλφίδες (ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ, «Ξαφνικά»), Τσούνης Βαγγελής

 

Κωστίνης Χριστόφορος (1ο ΒΡΑΒΕΙΟ «To be free») Από την απονομή του βραβείου: Γεωργαντάς, Κωστίνης, Φαρμάκης).

 

Στούμπου Κλεοπάτρα (2ο ΒΡΑΒΕΙΟ, «Ξεθωριάζεις»). Από την απονομή του βραβείου: Γεωργαντάς, Παπαναστασίου, Στούμπου).

 

Καλογερόπουλου Γλυκερία και Γκουτσέλης Χριστόφορος-Νικόλαος (3ο ΒΡΑΒΕΙΟ, «Ταξίδι γνώριμο»» και «Δες με τα μάτια της καρδιάς, αντίστοιχα). Από την απονομή του βραβείου: Γεωργαντάς, Καλογερόπουλου, Γκουτσέλης Μπρέσιακας).

 

Συλφίδες (ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ, «Ξαφνικά») Από την απονομή του βραβείου: Γεωργαντάς, Συλφίδες: Μαίρη Λαυράνου (Φλάουτο),  Μάρθα Συσοβίτη – (Κρουστά), Μαρία Τσόλκα (Τσέλο – Φωνή) και Μελίνα Καραγιάννη (Κιθάρα Φωνή)

 

Μπεκράκης Εμμανουήλ (ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΠΑΙΝΟΣ, «Μικρός Πρίγκιπας») Από την απονομή του βραβείου

 

Τον διαγωνισμό που συνδιοργανώθηκε από τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Αγρινίου και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας.παρουσίασε ο Θέμης Γεωργαντάς, ενώ τα τρία πρώτα βραβεία συνοδευόνταν από χρηματικό έπαθλον και δωρεάν ώρες στούντιο, ως ακολούθως:

    • 1ο βραβείο: «Tobe Free» του Χριστόφορου Κωστίνη – 1.500 ευρώ και 20 ώρες στούντιο αξίας 600 ευρώ
    • 2ο βραβείο: «Ξεθωριάζεις» της Κλεοπάτρας Στούμπου – 1000 ευρώ και 20 ώρες στούντιο αξίας 600 ευρώ

 

 

    • 3ο βραβείο: «Ταξίδι γνώριμο» της Γλυκερίας Καλογεροπούλου και «Δες με τα μάτια της καρδιάς» του Χριστόφορου Νικόλαου Γκουτσέλη – 500 ευρώ και 15 ώρες στούντιο αξίας 450 ευρώ (εξ ημισείας στους δυο δημιουργούς)

Ήταν ιδιαίτερης σημασίας το γεγονός, πως οι  διαγωνιζόμενοι ήταν κυρίως νέοι και νέες, που βρήκαν την ευκαιρία να δείξουν τη δουλειά και το ταλέντο τους, ερμήνευσαν με  πάθος τα έργα τους και αποδέχτηκαν την βράβευση με συγκίνηση και σεμνότητα.

Η διοίκηση της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου εκφράζει την ικανοποίησή της για τη διοργάνωση, θέτοντας πλέον ως στόχο να θεσμοθετηθεί ο Διαγωνισμός και να αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για τη μουσική, που θα αναδεικνύει και θα προβάλει ταλαντούχους δημιουργούς.

 


AgrinioStories