1ο Φεστιβάλ Παραδ/κών Κρουστών & Frame Drums

Το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Κρουστών & Frame Drums
ξεκινά την Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 10:00′ το βράδυ
στην Πλατεία του Μοναστηρακίου με είσοδο δωρεάν

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 22:00 το 1ο Φεστιβάλ μεταφέρεται στην παραλία της Βόνιτσας. Σημείο συνάντησης στη Βόνιτσα το σημείο της παραλίας που βρίσκεται η ελιά . Εκεί θα στηθεί χαμηλό πατάρι και η ορχήστρα θα είναι εμφανή από τα περισσότερα καταστήματα της παραλίας.

Το φεστιβάλ, το οποίο θα παρουσιαστεί από το Σύνολο Κρουστών του συνθέτη και καθηγητή μουσικής Γεράσιμου Σιάσου, είναι ενταγμένο στο πλαίσιο, των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας «Ταξίδια Πολιτισμού – Καλοκαιρινά Ραντεβού στην πόλη μας»

 

 

Σκοπός της συναυλίας είναι η ανάδειξη και η ερμηνεία των Παραδοσιακών κρουστών στην Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική. Είναι η παρουσίαση των Παραδοσιακών Κρουστών και των Frame Drums μέσα από solo αλλά και ομαδικές συνθέσεις τόσο δικές μου αλλά και των ίδιων των συμμετεχόντων, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την Τεχνική και την Ερμηνεία τους. Επίσης θα παρουσιαστούν οργανικοί σκοποί και Παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

Τα κρουστά θα συνοδεύουν Κιθάρα , Κλαρίνο, Λάουτο και Βιολί . Επίσης δυο τραγουδιστές θα παρουσιάσουν ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια

Το σύνολο Παραδοσιακών Κρουστών & Frame Drums αποτελείται κυρίως από ερασιτέχνες μουσικούς λάτρεις της μουσικής μας παράδοσης με κύριο μέλημα του την ανάδειξη και προώθηση των Παραδοσιακών Κρουστώνστην Ελληνική Μουσική Παράδοση. Οι συμμετέχοντες του συνόλου είναι σπουδαστές στο«Μουσικό Εργαστήρι Παραδοσιακών Κρουστών του Γεράσιμου Σιάσου».

Το σύνολο κρουστών έχει συμμετάσχει στο 1ο , 2 ο και 3 ο Φεστιβάλ «Παραδοσιακής Μουσικής, Χορών και Γεύσεων» του Δήμου Ζωγράφου, καθώς και στο «33 ο Διεθνές Φεστιβάλ Πόρτο Χελίου για την Τέχνη και τον Πολιτισμό».

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του δήμου Ακτίου Βόνιτσας Παντελής Αποστολάκης αναφέρει: «Ευελπιστούμε το 1Ο Φεστιβάλ του Δήμου μας να γίνει ένας θεσμός – σημείο αναφοράς για τους κρουστούς τόσο από την Ελλάδα όσο και απ’ όλο τον κόσμο και κάθε χρόνο να μεγαλώνει και να γίνει τόπος συνάντησης Παραδοσιακών Κρουστών & Frame Drums. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Γεράσιμο Σιάσο για την δωρεάν συμμετοχή του συνόλου κρουστών και των μουσικών»

 


AgrinioStories