30 Ιανουαρίου 2023

17 Ιανουαρίου: Διεθνείς και Παγκόσμιες ημέρες

Η 17η Ιανουαρίου ορίστηκε από την παγκόσμια
και διεθνή κοινότητα ως: Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας

Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας

Η Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία ιταλών επαγγελματιών της κουζίνας (σεφ, σερβιτόρων, διευθυντών εστιατορίων κλπ), που εργάζονται στο εξωτερικό και δραστηριοποιούνται μέσω του δικτύου itchefs-GVCI.
Στόχος της Ημέρας είναι η προάσπιση της ιταλικής κουζίνας και των προϊόντων της από τους «παραχαράκτες» της, η ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για την αυθεντική και ποιοτική ιταλική κουζίνα και η προστασία του καταναλωτή από τα εστιατόρια που φέρουν την ένδειξη «Ιταλικό».
Η ιταλική κουζίνα είναι μια κουζίνα που…«ταϊζει» όλο τον πλανήτη. Μια κουζίνα γεμάτη καρυκευματα και αρώματα, είναι ίσως η πιο φημισμένη κουζίνα στο κόσμο.Σχετικά άρθρα Τα πιάτα και οι συνταγές της, είναι δημιουργία χρόνων παράδοσης και όχι των σεφ, και για τον λόγο αυτόν πολλές συνταγές είναι προσαρμοσμένες στην οικιακή κουζίνα της νοικοκυράς.
Η 17η Ιανουαρίου, που επελέγη ως Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας, είναι γιορτή του Αγίου Αντωνίου, ενός από τους δημοφιλέστερους αγίους της Ιταλίας, προστάτη, μεταξύ άλλων, των κρεοπωλών και των αλλαντοποιών.

 

Πηγή

AgrinioStories

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *